Започна срещата между Има такъв народ и БСП. Тя е

...
Започна срещата между Има такъв народ и БСП. Тя е
Коментари Харесай

Започват и консултациите между ИТН и БСП

Започна срещата сред " ИТН " и Българска социалистическа партия. Тя е част от поредицата съвещания на " ИТН " с парламентарно показаните сили, организира се в зала " Запад " на Народното събрание.

След като по-рано през днешния ден беседва с представители на " Изправи се БГ! Ние идваме! ", " ИТН " стартира съвещания за сформиране на постоянно държавно управление и с Българска социалистическа партия.

Вчера от партията на Слави Трифонов първо се срещнаха с водачите на " Демократична България ", а на следващия ден им следва и с тези на Движение за права и свободи. Както към този момент оповестиха, от групировката няма да беседват единствено с ГЕРБ, които през днешния ден дефинираха като " най-голямото зло за демокрацията " в България. Така те отвърнаха и на рецензиите, че ще обсъдят бъдещия кабинет с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, въпреки първоначално изрично да отхвърляха това тъй като са " партии на статуквото ". Отново обаче заявиха, че желаят да държат Движение за права и свободи надалеч от властта.

От страна на Има Такъв Народ в консултациите с левицата вземат участие Тошко Йорданов, Филип Станев, Ивайло Вълчев и Виктория Василева. А контактната група на социалистите е водена от Корнелия Нинова.

" Позволете първо да благодаря, че се отзовахте на нашата покана и да изразя удовлетворение за желанието на двете страни да стартира разговор, нещо, за което всички молят. Има Такъв Народ осъзнава своята голяма отговорност за сформиране на последващо държавно управление, предвид на гласовете които гласоподавателите ни дадоха. Нашето предпочитание е да приказваме за политики и цели и се надяваме, че всички партии ще надмогнат тясно партийните си ползи ", съобщи Василева.

" Знаете нашата позиция, че е доста значимо да има постоянен кабинет ", съобщи тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР