Започна срещата между държавния глава Румен Радев с ръководствата на

...
Започна срещата между държавния глава Румен Радев с ръководствата на
Коментари Харесай

Започва срещата между Радев и синдикатите НА ЖИВО

Започна срещата сред президента Румен Радев с управленията на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ " Подкрепа “.

" Добре пристигнали още веднъж в президентската институция. Това е наша поредна среща. Първо желая да ви поздравя за това, че в сложни моменти още веднъж сте на страната на българските жители. Оценявам и споделям изцяло вашата угриженост и паника за сериозната инфлация, в която е страната, за приходите на хората, за идната зима, за най-уязвимите хора и по какъв начин те в действителност би трябвало да бъдат подкрепени и по тази причина, че търсите разговор, търсите разговора със всички институции, от които зависи това да се случи ", посрещна своите посетители на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев.

Днес синдикатите проведоха  протестно автошествие в София. Причина за недоволството е ефектът на рецесията върху приходите и живота на българите. Преди това стачкуващите се събраха пред постройката на Народното събрание. 

В протеста се включиха превозни средства от цялата страна.

Исканията на синдикатите са общо 14 на брой. КНСБ и КТ “Подкрепа ” упорстват за нарастване, което да компенсира инфлацията. Бюджетът за 2023 година да бъде признат в най-скоро време. Искат и растеж на МРЗ от 710 лева на 850 от 1 януари 2023 г. 

КНСБ и КТ „ Подкрепа “ приготвиха взаимна декларация със незабавни ограничения за решение на проблемите пред българските жители.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР