Започна събарянето на сградата в имота до АГ болница, където

...
Започна събарянето на сградата в имота до АГ болница, където
Коментари Харесай

Събарят сградата до АГ болница, където ще строят търговски център

Започна събарянето на постройката в парцела до АГ болница, където ще бъде построен 3-етажен търговски център, видя кореспондент на Moreto.net. Тече разрушение на големите пространства, които дълги години служиха за паркинги и автоработилница. Следва да бъде съборена и прилежащата постройка, която в предишното функционираше като банка.

ще се бъде вдигнато сред бул. „ Цар Освободител “ 76 А, ул. „ Тракия “ и ул. „ Дойран “. Ще има пет подземни равнища за паркинг. Възложител на капиталовото желание е „ Астрал консепт “ ЕООД с шеф Александър Бориславов Ралчев.

Имотът на бул. „ Цар Освободител “ 76А стана прочут през 2021 година с това, че на мястото му се предвиждаше построяването на първия във Варна небостъргач с 41 етажа „ Астрал тауър “. Според тогавашната концепция трябваше да изникнат три здания - на 10 етажа, на 4 етажа и на 41 етажа.

Първоначалният вносител на капиталовото предложение за трите сгради, показано пред Регионална инспекция за опазване на околната среда през юни 2021 година, е „ Джемини 31 “ ЕАД, град Радомир. Месец по – късно капиталовото желание за трите здания е декларирано пред инспекцията от новия възложител „ Астрал консепт “ ЕООД, който е изискал от Регионална инспекция за опазване на околната среда да реши нуждата от оценка за влияние върху околната среда. Само половин година по-късно обаче е поискал преустановяване на процедурата. След това е показал ново капиталово предложение за построяването на комерсиалния комплекс, за което през август 2022 година инспекцията е решила, че няма потребност от спомагателна екологична оценка.

Разрешителното за градеж на 3-етажния търговски комплекс е издадено на 31 октомври предходната година.

В отговор на депутатско запитване по отношение на законността на градежа министърът на районното развиване Андрей Цеков дава отговор в средата на септември, че е осъществена инспекция от РДНСК и не са открити нередности.

Три от четирите урегулирани поземлени парцела в карето сред „ Цар Освободител “, „ Битоля “, „ Тракия “ и „ Дойран “ са благосъстоятелност на „ Астрал Консепт “ ООД, а четвъртият е на „ Лидл България ЕООД енд КО “КД. Трите парцела са с предопределение за „ публично обслужване “, „ за трафопост “ и за „ бензиностанция и газостанция “. За същите има Подробен устройствен план, утвърден през 2001 година. Планът за застрояване на терените „ за публично обслужване “ и „ за трафопост “ е утвърден през 2022 година. За парцела „ за бензиностанция и газостанция “ няма процедиран нов Подробен устройствен план. Има издадено позволение за градеж през октомври 2022 година, с което се разрешава построяването на търговски комплекс в парцела „ за публично обслужване “. Касае се за пет подземни етажа и три надземни. Нивата подземен са за паркинг, показва министърът.

Изградена е краткотрайна пътна връзка към магазина на „ Лидл “ откъм бул. „ Цар Освободител “. Тя е успоредна на съществуващата до неотдавна такава.

Разрешително за градеж на друга постройка с изключение на комерсиалния комплекс фактически няма. Въпреки това обаче не престават да текат продажби на жилища в бъдеща 10 – етажна постройка, която се възнамерява да бъде вдигната на същия адрес, сподели информация на Moreto.net със уеб сайтове за недвижими парцели.

В описанието на " Астрал тауър " се споделя, че става дума за жилищен комплекс от 10 - етажна многофункционална постройка с 5 входа. Първите четири етажа са търговски, а останалите шест са жилищни. За създаване на втората жилищна постройка с 41 етажа не се загатва, макар че приложените визуализации на " Астрал тауър " я включват.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР