Започна разпита на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев

...
Започна разпита на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев
Коментари Харесай

Живко Коцев се яви в КПК, разпитват го

Започна разпита на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев в Комисия за противопоставяне на корупцията (КПК).

„ Ще получите отговори на всички въпроси. Имайте самообладание “, бяха единствените думи на Живко Коцев при влизането му постройката.

Според прокуратурата Коцев непринудено е изискал да бъде предпазен очевидец по следствието, по което бяха арестувани някогашният началник на митниците Петя Банкова и посочения за контрабандист Стефан Димитров. Те са упрекна за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда.

 Пламен Тончев: Аферата в митниците е разработвана повече от 9 месеца България 3 мин. Пламен Тончев: Аферата в митниците е разработвана повече от 9 месеца  Заради болничен: Отново се отсрочи делото за мярката на Петя Банкова България 2 мин. Заради болничен: Отново се отсрочи делото за мярката на Петя Банкова  Бойко Найденов: Ако изтеклото е правилно, Коцев самичък дава пояснения, че е член на незаконна група Тази сутрин 4 мин. Бойко Найденов: Ако изтеклото е правилно, Коцев самичък дава пояснения, че е член на незаконна група  Коментар на водещия: Пудел 120 минути 5 мин. Коментар на водещия: Пудел  Пламен Тончев: Аферата в митниците е разработвана повече от 9 месеца България 3 мин. Пламен Тончев: Аферата в митниците е разработвана повече от 9 месеца  Заради болничен: Отново се отсрочи делото за мярката на Петя Банкова България 2 мин. Заради болничен: Отново се отсрочи делото за мярката на Петя Банкова  Бойко Найденов: Ако изтеклото е правилно, Коцев самичък дава пояснения, че е член на незаконна група Тази сутрин 4 мин. Бойко Найденов: Ако изтеклото е правилно, Коцев самичък дава пояснения, че е член на незаконна група  Коментар на водещия: Пудел 120 минути 5 мин. Коментар на водещия: Пудел

От 2024 година Никола Николов-Паскал създава нов канал за незаконно създадени цигари в Турция. Предполага се, че по въпросния канал минават по няколко десетки камиона цигари в Западна Европа.

Това рапортува пред краткотрайната парламентарна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) Пламен Тончев.

Той уточни, че когато е стартирала създаването през 2022 година тя е била за контрабанден канал, а не за присъединяване на лица, заемащи висши държавни длъжности в страната.

След като от ДАНС стигат до тази информация, те подават сигнала и към Комисия за противопоставяне на корупцията, които са способените лица. „ За сведение с Живко Коцев те поддържат контакт от времето, когато той е шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – София “, сподели Тончев.

По думите му Коцев е представял Стефан Димитров пред сътрудниците си служители на реда като предприемач, внасящ артикули от Турция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР