Започна процедурата за покупка на два медицински хеликоптера. Регионалното министерство,

...
Започна процедурата за покупка на два медицински хеликоптера. Регионалното министерство,
Коментари Харесай

България купува въздушни линейки за 20 млн. лева

Започна процедурата за покупка на два медицински хеликоптера. Регионалното министерство, която ръководи оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, разгласява процедурата на стойност 20 млн. лева Безвъзмездната финансова помощ се дава непосредствено на здравното министерство.

Осигуряването на въздушни коли за спешна помощ ще усъвършенства достъпът до незабавна здравна помощ в страната. Те ще се употребяват за транспорт на потърпевши от мястото на случая до лечебно заведение, за превоз сред лечебни заведения, превоз на пациенти при произшествия с всеобщ темперамент и други Медицинските транспортни средства за превоз по въздух ще бъдат употребявани при незабавни обстановки, при трансплантационни обстановки, както и за реакции по време на бедствия и повреди. Предвидено е хеликоптерите да бъдат оборудвани със модерно здравно съоръжение и да бъде обезпечена нужната инфраструктура за употребата им. Заложените действия включват и създаване и ремонт, както и лицензиране на съпътстващата инфраструктура, нужна за действието на въздушните транспортни средства. Предвидено е и образование за употреба на пилотен екипаж и медицински екипи.

Друга изгода от покупката на хеликоптерите е, че посредством реализацията на плана ще бъде реализирано изцяло възобновяване на незабавната помощ посредством допълнение на финансирания със средства от Оперативна програма „ Региони в напредък “ огромен план за ремонт на всичките незабавни центрове в страната и доставка на 400 нови коли за спешна помощ.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР