Започна процедурата по изплащане на компенсации до 600 евро заради

...
Започна процедурата по изплащане на компенсации до 600 евро заради
Коментари Харесай

До 600 евро компенсация за скъп ток в Гърция

Започна процедурата по погашение на обезщетения до 600 евро поради увеличението на сметките за електрическа енергия в Гърция.

От петък е отворена платформата, в която жителите могат да подават претенции за обезщетения поради увеличението на сметките за електрическа енергия вследствие на внезапното повишаване на енергоносителите, заяви телевизия Скай, представена от Българска телеграфна агенция.

Мярката се отнася до сметките за интервала декември 2021 – май 2022 година В платформата, наречена Power Pass, правоимащите могат да изискат да им бъде възобновена сума от 18 до 600 евро.

Общо над 6.3 млн. гръцки данъкоплатци с годишен фамилен приход до 73 хиляди евро имат право да получат изключителна дотация за потреблението си на електрическа енергия през последните шест месеца.

Платформата ще остане отворена до последния ден на юни, а сумите се чака да бъдат изплатени през първата половина на юли.

Телевизията дава и образци за действителните суми, които ще получат правоимащите. Ако някой има нарастване на сметката за електрическа енергия за шестмесечието след приспадане на останалите дотации с общо 600 евро, ще получи отплата от 360 евро. Ако нарастването е с 800 евро, компенсацията ще бъде 800 евро. За сметки, нарастнали с 1000 евро и повече, компенсацията е 600 евро.

Целта на мярката, призната от гръцкото държавно управление, е да обезпечи отчасти финансово облекчение на семействата поради прекомерно високите сметки, които се наложи да платят през последните месеци.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР