Започна приемът на предложения за конкурса Най-патриотичен дом“. Съревнованието се

...
Започна приемът на предложения за конкурса Най-патриотичен дом“. Съревнованието се
Коментари Харесай

В Септември отново избират най-патриотичен дом

Започна приемът на оферти за състезанието „ Най-патриотичен дом “. Съревнованието се организира за седма поредна година. Могат да вземат участие претенденти от всички селища в община Септември, заяви основателят Кузо Божинов, локален консултант.

Идеята за избор на най-патриотичен дом цели да насърчи родолюбието измежду хората в Септемврийско. Защото то мотор за възхода на един народ и стимулира обособения човек да способства за богатството на обществото и по този начин живее по-щастливо в своята среда, разяснява Божинов.

Номинациите ще бъдат оценени по 10 критерия, по които може да съберат до 20 точки. Първият е вотът на потребителите. Ако на видно място има родолюбиви знаци (исторически предмети, флагове и портрети на наши исторически личности), се присъждат до 3 точки плюс още една, в случай че навън се вее националният трикольор. До 3 точки се дават и за фамилиите с три и повече деца, както и за над 50 тома българска литература в персоналната библиотека. Оценява се още присъединяване на хората в публичния живот на общината, водене на родова книга или родословие.

Предложения се одобряват до 1 декември. По традиция спечелилите ще бъдат отличени в навечерието на Коледа. Наградите също са подбрани – носят своя родолюбив заряд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР