Започна отпускането на безлихвени кредити, гарантирани от държавата, съобщи за

...
Започна отпускането на безлихвени кредити, гарантирани от държавата, съобщи за
Коментари Харесай

Петър Андронов: Започна отпускането на безлихвени кредити, гарантирани от държавата

Започна отпущането на безлихвени заеми, обезпечени от страната, заяви за Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на банките Петър Андронов.

Българската банка за развиване е сключила контракт с четири търговски банки за даването на заемите. Те ще се отпускат на хора, които краткотрайно са останали без работа, които се самоосигуряват или са в неплатен отпуск.

И компаниите имат опция за кредитиране, с цел да спасят бизнеса си в тежката обстановка, напомни ръководителят на Асоциацията на банките Петър Андронов.

При отсрочването на заеми главното е да си постоянен длъжник и да има най-много просрочие до 90 дни. Ако се попадне в тази догадка се получава опция да отсрочиш отговорностите си към банка по твоя преценка по потребителски или ипотечен заем, напомни условията Андронов.

Само за 10 дни към този момент има над 25 000 разсрочени заема. Броят на хората, които се възползват към този момент е същстествен, означи Андронов.

Основната рамка е такава, каквато Банката за развиване е поискала да бъде, подписвайки контракт с нея банката се ангажира да ги съблюдава.

Освен българсикте ограничения, оповестени от Банката за развиване, за компаниите има и благоприятни условия, свързани с европейски стратегии. Такива стратегии се готвят от Европейската капиталова банка и Европейския капиталов фонд. Те ще бъдат препоръчани на бизнеса, с цел да получи запас тъкмо в този миг.

Банковият бранш съвсем на всички места е постоянен, нашият не прави изключение. Той е съумял да натрупа много буфери и запаси през миналите години. Банковата система може да поеме подобен сложен интервал, заключи ръководителят на Асоциацията на банките у нас. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР