Започна общинския турнир по тенис на маса. Състезанието бе открито

...
Започна общинския турнир по тенис на маса. Състезанието бе открито
Коментари Харесай

Започна oбщинския турнир по тенис на маса в Мездра

Започна общинския шампионат по тенис на маса. Състезанието бе намерено от кметът на Общината инж. Генади Събков. Той поздрави участниците и им пожела триумф и почтено показване.
„ Нека спортната популярност на Мездра да се усилва с още един спорт, който няма регистриран клуб, само че пък притегля доста знаещи и можещи запалянковци. “, сподели инж. Събков.
В Общинският шампионат по тенис на маса вземат участие 18 фенове на спорта във възрастова група „ възпитаници VIII-XVII “ клас, а 10 състезатели ще се включат в конкуренцията в група „ мъже “. При дамите и девойките няма подадени поръчки за присъединяване.
Първата среща в група „ А “ на надпреварата сред мъжете бе сред Павел Петров и Христо Кръстев, а в група „ В “ един против различен се изправиха Георги Гергов - Тони Чиренски.
В конкуренцията сред юношите, срещите в група „ А “ откриха Персиян Богданов - Борис Маринов, в група „ В “- Мартин Петров - Ивайло Илиев, в гр. “С “- Цветан Росалийски - Богдан Богданов и гр. „ D”- Денис Маньовски - Любослав Валентинов.
Предвижда се изиграването на 64 срещи, като за съблюдаването на разпоредбите и спортсменската игра ще следи основният арбитър Евгени Йоловски. Негови помощници ще са Христо Иванов и Самуил Коков. Секретар на шампионата ще е Жанета Маринова.
След изиграването на срещите в груповата фаза на шампионата, за елиминационните конфликти се класираха Цветан Росалийски, Георги Гергов, Христо Кръстев и Веселин Вълков при мъжете, а при юношите в елиминациите взеха присъединяване Стивън Мильов, Преслав Донков, Персиян Богданов, Мартин Петров, Марио Петров, Димитър Николов, Цветан Росалийски-младши и Любослав Валентинов.
При мъжете до изненади не се стигна и на финала се класираха доайенът в тениса на маса Цветан Росалийски и Веселин Вълков. След оспорвана среща Вълков се увенча с успеха с 4:1 гейма. В дребния край Георги Гергов победи Христо Кръстев с безапелационния резултат от 3:0 гейма.
При юношите за място на финала спориха Стивън Мильов, Марио Петров, Мартин Петров и Любослав Валентинов. В първата полуфинална среща Марио Петров съкруши Стивън Мильов с 3:0 гейма, а Мартин Петров отстрани Любослав Валентинов също с 3:0 гейма. На финала Марио Петров пречупи съпротивата на Мартин Петров и с 4:0 гейма завоюва купата при юношите. В разногласието за третото място Стивън Мильов се наложи над Любослав Валентинов с 4:0 гейма.
Наградите в шампионата бяха връчени от кмета на Общината инж. Генади Събков. Той поздрави всички участници в шампионата и им пожела следващата година да покажат още по-добро спортно майсторство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР