Започна обискът в руското търговско представителство във Вашингтон. Представителят на

...
Започна обискът в руското търговско представителство във Вашингтон. Представителят на
Коментари Харесай

Обискират руското търговско представителство във Вашингтон

Започна обискът в съветското комерсиално посланичество във Вашингтон. Представителят на съветското посолство Николай Лахонин заяви, че съветски дипломати са позволени на обиска. След настоятелното искане от съветска страна чиновници на посолството бяха позволени за огледа “, сподели той.

Руски зам.-министър: Свикнали сме с американската интервенция

В самото комерсиално посланичество обявиха, че са изнесени всички предмети и движимости, нужни за действието на дипломатическата задача. Руското Министерство на външните работи окачестви обиска като небивала нападателна акция, която американските спецслужби, подхвърляйки компрометиращи предмети, могат да употребяват за провокации.

Руски дипломати започнаха да напущат консулството в Сан Франциско

Обискът е част от дипломатическата война сред Съединени американски щати и Русия. Миналия месец Съединени американски щати желаеха от Русия да закрие до 2 септември консулството си в Сан Франциско и комерсиалните си представителства във Вашингтон и Ню Йорк.

Русия упрекна Съединени американски щати, че заплашват сигурността на нейни жители

Вашингтон изясни, че това е в отговор на настояването на Москва да бъде скъсен американския дипломатически личен състав в Русия със 755 души – или до 455 души. Кремъл изясни настояването си с антируските наказания, които Конгресът на Съединени американски щати гласоподава това лято.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР