Започна националният протест в София, който трябва да се състои

...
Започна националният протест в София, който трябва да се състои
Коментари Харесай

Започна протестът срещу горенето на боклук и водната криза

Започна националният митинг в София, който би трябвало да се състои пред Министерски съвет. Недоволни жители се събират и на площад "Княз Александър I ". Протестиращите насочат към ръководещите искане за справяне с проблемите с горенето на отпадък и водната рецесия в Перник.

Рано тази заран поданици на Бобов дол и прилежащите села потеглиха с рейс към столицата, с цел да се включат в митинга. По думите им въздухът, който дишат, е замърсен, а като причина показват локалния тец. Разрешителното му за горене на боклуци е отнето преди дни и от там настояват, че са прекратили тази активност. Хората обаче не имат вяра на това и упорстват изгарянето на отпадъци да спре вечно, тъй като се тормозят за здравето си.

Жителите на Перник, които носят жълти жилетки, също са там с цел да изразят недоволството си от невижданата водна рецесия в града. Недоволството им е озаглавено "Сурва от Перник ".

Протест "Искаме вода " пред Министерски съвет

В ход е избавителен проект, който би трябвало да построи тръбопровод от Мало Бучино до Перник и по този начин да се докара вода до града. Според перничани обаче няма задоволително информация по какъв начин ще бъде построен новият тръбопровод, който да докара вода до града.

Жителите скандират „ Оставка “ и "Мафия " и упорстват виновните за водната рецесия да понесат санкции.

Протестиращите ще се насочат пред постройката на Министерския съвет. Да наблюдават недоволството в страната са и доста задгранични медии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР