Започна наказателният процес срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк. Това

...
Започна наказателният процес срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк. Това
Коментари Харесай

Започна наказателният процес срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк.

Започна наказателният развой против Доналд Тръмп в Ню Йорк. Това е първият сходен развой, който се води против някогашен президент. Републиканецът е упрекнат, че е фалшифицирал бизнес документите си, с цел да прикрие заплащане на пари за мълчанието на Сторми Даниълс, някогашна порно малко преди изборите през 2016 година, съобщи Агенция Франс Прес.


Ще последва избор на правосъдни заседатели, само че поради известността на делото може да отнеме до две седмици, до момента в който юристите на отбраната и прокурорите се спогодят за състава от 12 правосъдни заседатели.

„ Процесът против мен е нахлуване против Америка “, съобщи Тръмп при идването си в постройката на съда в Манхатън.

Отвън, на дребен, само че гръмък митинг в поддръжка на Тръмп, поддръжниците на някогашния президент крещяха нецензурни думи по адрес на Джо Байдън и на основния прокурор на Манхатън Алвин Браг.

Един от поддръжниците на Тръмп развя байрак, който гласеше " Тръмп или гибел ".

Така наречената спекулация с " тихите пари " е едно от четирите наказателни каузи, които висят над Тръмп, в това число историческите обвинявания против хипотетичните опити на републиканеца да подмени изборите през 2020 година и да попречи на спечелилия Байдън да встъпи в служба.

Ако бъде наказан по делото за " тихи пари ", Тръмп евентуално ще бъде изправен пред години затвор, само че правните наблюдаващи считат това за малко евентуално./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР