Започна косенето на тревата в парковете на София, както и

...
Започна косенето на тревата в парковете на София, както и
Коментари Харесай

Започна косенето и обработката на тревата за кърлежи и комари в София

Започна косенето на тревата в парковете на София, както и обработката против кърлежи и комари. До 5 май е срокът, в който това би трябвало да стартира и по кварталите.

Препаратите, с които се пръска, са със документи, щадящи природата и безвредни за животните, разясниха от Следствен отдел към окръжна прокуратура. Средствата, планувани за тези действия са разнообразни за всеки регион, съгласно размера на зелените прощи в него, за регион „ Оборище “ да вземем за пример са планувани 70 хиляди лева за годината.

Според наставление на Столичната РЗИ предвид на по-сухата зима тази година първите пръскания против кърлежи и комари са направени по-рано – още през март и април, а при сигнали - ще се вършат още веднъж.

До момента за направени две обработки на столичните водоеми за ларви на комари и първо напръскване против кърлежи, разясни шефът на дирекция „ Зелена система “ Димитър Данчев. В края на април и началото на май ще се прави обработка против гризачи, в края на юни, началото на юли – против бълхи, а през юли стартират пръсканията против комари.

Коситбите ще се правят съгласно съответните потребности, като ще са приблизително по две на месец, а в някои централни паркове ще стигат до 4 – 6 пъти. За парка „ Заимов “ да вземем за пример са заложени 17 окосявания на тревата за година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР