Започна изпълнението на проект за благоустрояване в Долно Езерово“, който

...
Започна изпълнението на проект за благоустрояване в Долно Езерово“, който
Коментари Харесай

Благоустрояват пространство в центъра на „Долно Езерово“

Започна осъществяването на план за благоустрояване в „ Долно Езерово “, който локалните поданици подадоха заедно по новата общинска стратегия " Моят град, моят квартал, моята улица ". Той се осъществя в центъра на обитаемото място, на адрес ул. „ Захарий Зограф “ №75. Именно етажната благосъстоятелност от постройката изиска обновлението.

Миналата година бе изработен ремонт в близкия парк, продължава и поетапното благоустрояване на центъра на квартала, част от което е актуалният план. А той включва създаване на дребен паркинг с обособени инвалидни места, каквито до момента нямаше, ремонт на тротоари, слагане на нови пейки, озеленяване.

При утвърден от общинските съветници бюджет, тази година ще се изпълнят доста планове по програмата във всички комплекси и квартали на Бургас.

 

* За програмата:

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства " Моят град, моят квартал, моята улица " e самодейност на кмета Димитър Николов, която толерира дейните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, смяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1517.

С тази стратегия Община Бургас дава опция на хората от един огромен жилищен блок да обсъдят авансово от какво имат най-голяма потребност - детски ъгъл, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към постройката пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели здания (блокове) в режим на етажна благосъстоятелност, издигнати върху терени, които са общинска благосъстоятелност, предопределени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на ръководство в етажната благосъстоятелност, представляващи Сдружение на притежателите или Общото заседание, съответно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно осъществената в Бургас стратегия за саниране сподели, че когато има обща концепция за възстановяване изискванията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

" Моят град, моят квартал, моята улица " действа на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни притежатели в многофамилни жилищни здания. До този миг са подадени 125 заявки. 50 от тях към този момент са управлявани и за тях са създадени идейни схеми. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР