Започна изграждането на производствения комплекс на Теклас България“ във Враца.

...
Започна изграждането на производствения комплекс на Теклас България“ във Враца.
Коментари Харесай

Завод разкрива 500 нови работни места във Враца

Започна построяването на индустриалния комплекс на „ Теклас България “ във Враца . Първа копка за новия цех направиха през днешния ден Георги Георгиев - прокурист на компанията в България и кметът Калин Каменов. Инвестицията е в размер на близо 30 милиона лв., като в началото ще бъдат разкрити 500 работни места.
„ Нашата компания работи с всички международни марки коли, а сега произвеждаме елементи за електро и хибридни коли. Предпочетохме Враца, поради изменящия се образ на града, съответната инфраструктура и диалогичността на локалната власт. Ще стартираме производството с 1 корпус, в който ще ангажираме 500 индивида от района, като последователно ще разтеглим завода с още 3 корпуса. Планираме още един огромен план, още веднъж за близо 30 млн. лева, като вашият град още веднъж ще бъде мястото за неговото осъществяване. Надявам се другата година по това време да присъстваме на формалното разкриване на нашия нов цех във Враца “ – сподели пълномощникът на „ Теклас България “ – Георги Георгиев и добави, че със стартирането на работата ще се търси съдействие и с локалния бизнес.
Председателят на Българска организация за вложения – Стамен Янев заяв и, че с помощта на положителното партньорство с Община Враца, градъ т нарежда Северозападна България на международната карта на автомобилната промишленост. „ От началото на годината това е вторият вложител, който започва създаване на цех във Враца. Вярвам, че до няколко години градът ще има радикално друг образ “ – съобщи Янев и връчи на кмета Каменов грамота от името на министъра на стопанската система и БАИ, с оценката „ Инвестиционното острие на северозапада “.
На церемонията кметът Каменов разяснява, че последователно Враца се трансформира в новата индустриална столица на Северозападна България. „ Благодарение на Министерство на стопанската система, Българска организация за вложения и персоналната поддръжка на премиера Борисов, преди година започнахме договаряния с „ Теклас България “. Инвеститорите обиколиха много градове в района, само че избраха Враца. Вярвам, че след една година това място, което преди беше една запустяла територия, ще се трансформира в мощна индустриална зона. С построяването на завода на Теклас, както и този на МД Електроник, се основават условия за работа на доста наши съграждани, които сега са в други градове от страната. Вярвам, че напълно скоро ще бъдем посочени като образец за бързоразвиващ се град! “ – добави още Каменов.
На събитието участва и ръководителят на Общинския съвет – Румен Антов, който пожела триумф на вложителя и строителя и съобщи, че всички общински съветници са подкрепили концепцията за създаване на цех във Враца.
Програмата продължи със алегорична първа копка на новия цех, която бе направена от кмета Каменов, ръководителя на БАИ – Стамен Янев, пълномощника на „ Теклас България “ – Георги Георгиев и ръководителя на локалния парламент – Румен Антов.
На формалната гала участваха още: общински съветници, представители на бизнеса и жители.
В завода на „ Теклас България “ във Враца ще се създават каучукови и пластмасови съединения за всички марки коли, като тук ще се сглобяват обособените сегменти, а фокусът ще е в елементи за електро и хибридни коли.
 Дружеството е един от водачите в произвеждане на части за автомобилната промишленост, като 100% от продукцията е предопределена за Европа, Азия и Северна Америка. Глобалният холдинг разполага с индустриални бази в град Кърджали, Турция, Сърбия, Германия, Франция, Китай и Мексико.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР