Започна азиатската обиколка на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

...
Започна азиатската обиколка на председателя на Народното събрание Росен Желязков.
Коментари Харесай

Неофициално: При ротацията кабинет ще се състави с първия мандат на ГЕРБ

Започна азиатската обиколка на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. В Индия той беседва за вложения у нас и разкриване на нови работни места.

Неофициално стана ясно, че при ротацията през март кабинетът ще бъде формиран още с първия мандат, който президентът ще връчи на ГЕРБ.

По информация на bTV ще бъдат заменени минимум трима министри

След срещи с вицепрезидента на Индия и ръководителя на долната камара на Народното събрание Росен Желязков заключи визитата си по този начин:

„ Набелязахме няколко тематики от двустранно естество – програмата за обучение, просвета и младежта, която би трябвало да бъде подписана, стратегия за съдействие в региона на науката и технологиите “, сподели ръководителят Желязков.

Бойко Борисов и президентът на Индия Рам Натх Ковинд са разискали и опциите за съдействие в региона на образованието

По думите му сред двете страни няма нерешени въпроси. Стана ясно, че Индия търси поддръжка от България за кандидатурата си за променлив член на Съвета по сигурност на Организация на обединените нации.

„ Ние ще я разгледаме на реципрочна база и за нашата кандидатура, без значение от това, че тя ще бъде след доста години “, сподели Желязков.

Очаква се това да докара до увеличение на броя на туристическите и на бизнес пътуванията до България

Взаимните вложения сред страните ни са огромни, стана ясно още след срещите.

„ Третият по величина интернет провайдър в Индия е българска компания. Индийските вложения в номинално изражение са стотици милиони, те са освен в региона на аутсорсинга и производството на стоманени произведения, само че и в региона на новите технологии “, добави ръководителят на Народното събрание.

Целта на страната ни е възобновяване на връзките в цялостен размер, което по думите на Желязков не сме правили през последните години.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР