Започна асфалтирането на алеи в „Западния парк“. Асфалтирането на централната

...
Започна асфалтирането на алеи в „Западния парк“. Асфалтирането на централната
Коментари Харесай

Фандъкова с много добри новини за „Западния парк“

Започна асфалтирането на алеи в „ Западния парк “. Асфалтирането на централната алея към този момент е към финала. Очаквам до края на годината да завърши ремонтът на парка. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която взе участие в засаждането на 30 дървета в двора на 42 ОУ „ Хаджи Димитър “.

„ За трета поредна година се организира акцията „ Моето зелено учебно заведение и моята зелена детска градина “. Тази година, по предложение на сътрудниците, тази акция ще бъде отдадена на построяването на зелен пояс към дворовете на учебните заведения и градините.

Целта е да предпазим децата, до момента в който играят, от изпаренията на колите и да обогатим зелената система на града.

Тези места са градски пространства и са част от кварталите. Тази година се включват 26 учебни заведения, като имаме 2 региона с по две учебни заведения – „ Триадица “ и „ Връбница “ “, уточни Фандъкова.

Зам.-кметът по екология Десислава Билева посочи, че в границите на самодейността ще бъдат засадени над 1000 дръвчета.

Столичният кмет акцентира, че това е единствено една от самодейностите за увеличение на зелената система на града.

„ Кампанията за „ Новата гора на София “ започва другата седмица. Ще отворим и специфичната автобусна линия за целия залесителен интервал. През октомври и ноември ще бъдат засаждани дървета и по улиците и булевардите и автобусните спирки в града. За там са заделени над 3000 дървета “, посочи Фандъкова.

Тя разгласи, че Общинското дружество „ Общински земи и гори “ всяка година залесява към 200 дка общински земи към София, което е част от самодейността за зеления пояс на града.

Йорданка Фандъкова заяви още, че поради рецесията се постанова втора актуализация на бюджета на общината и той ще бъде с 18 млн. лева по-малък.

„ Тя ще ни помогне да насочим средства към най-тежко засегнатия бранш – превозът. Предвиждаме 4 млн. лева в допълнение да бъдат ориентирани към този бранш. Предвиждаме и с 1,2 млн. лева да се усилят средствата за осветлението и маркировките в бранш „ Транспорт “, сподели още кметът.

„ Нито един план на София не се изключва при тази актуализация. Нито една активност няма да има понижено финансиране при тази актуализация.

Просто ще понижим прогнозата за приходите, с цел да отчетем понижените доходи в строителните разрешителни, таксите за детски градини “, съобщи още тя и напомни, че поради рецесията са понижили такси на бизнеса, който се обитава в общински здания, както и че са били понижени такси след изключителното състояние, тъй че е напълно обикновено да не чакат доходи.

Кметът акцентира, че съвсем нямат доходи от приватизация.

Тя разгласи и още, че не се планува и увеличение на налозите през 2021 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР