Започна 70-ото издание на най-известния рекламен фестивал Cannes Lions. Лъвовете

...
Започна 70-ото издание на най-известния рекламен фестивал Cannes Lions. Лъвовете
Коментари Харесай

10 реклами, състезаващи се в 70-ия рекламен фестивал Cannes Lions

Започна 70-ото издание на най-известния рекламен фестивал Cannes Lions. " Лъвовете " се считат за еквивалент на статуетките " Оскар " в рекламната промишленост, също така форматът е основан по еднакъв модел с филмовия фестивал.

Cannes Lions отличава най-хубавите в креативната реклама. С течение на времето фестивалът еволюира в събитие с лекционни панели и работилници, в които вземат участие търговци и ръководители на организации. Основният фокус е върху топ изпълнителните шефове, които разискват положението на промишлеността, регистрират сполучливи акции от миналата година и идни нововъведения.

Тазгодишното издание се организира от 19 до 23 юни, като всяка вечер от 19:00 ще има награждаване за спечелилите в другите 30 категории.

През 2023 година са подадени 26,992 поръчки за присъединяване (6% растеж по отношение на 2022 г.) от които стотици или десетки се позволяват до конкуренцията, по отношение на категорията.

Представяме ви селекция от 10 акции, състезаващи се " Лъв ", които изпъкват с креативната си концепция.

Volkswagen Франция " Inside Jobs "
Агенция: DDB Париж

На хартия задачата за намиране на механици за работа във VW може да звучи скучно, само че методът, по който тук е изпълнена просто озарява. Директен и логически, само че в същото време непокорен.

Heinz " AI Ketchup
Агенция: Rethink

`10

Изкуственият разсъдък се е прокраднал нявсякъде, тъй че не е изненада, че влиза и в сюжета на голяма част от рекламите през миналата година. Това, което отличи Heinz е, че компанията беше първата, която се възползва от тази елементарна и гениална концепция, с цел да илюстрира още веднъж, че марката ѝ в действителност се оказва синоним на кетчуп.

Regal Spring " Heaven Fish "
Агенция: Ogilvy Хондурас

В Хондурас всяка пролет се случва едно от най-сюреалистичните естествени събития, а точно дъждът от риби. Буквално валят риби. Адмирации към №1 производителя на премиум стабилно отглеждана риба Regal Springs за съобразителното потребление на този естествен феномен за основаването на " Heaven Fish “. Това новаторско начинание насърчи екосистема към марката за купувачите, локалните общности и заведенията за хранене.

Независимо дали сте фенове на рибата, не може да се отхвърли, че планът е въздействащ.

TV и CALM " The Last Photo "
Агенция: adam&eveDDB

" The Last Photo " не се не помни, в случай че един път изгледате клипа. Темата за самоубийството постоянно се показва посредством рискови стандарти, които не носят решения.

Кампаниите за осведомление, свързани с проблемите на психологичното здраве, постоянно са предизвикателство. Разговорът за самоубийството е обгърнат в табута и стигми. " The Last Photo " е план, който ни припомня, че можем да променим освен метода, по който виждаме и приказваме за самоубийството, само че в случай че го създадем - може и да помогнем за предотвратяването му. Кампанията хвърля нова светлина върху това какъв брой малко разбираме предупредителните знаци, че някой към нас може би има потребност от помощ.

Tubi " Interface Interruption "
Агенция: Mischief

Всяка година за реклама на Супербоул се харчат милиони долари и до момента никой не се бе сещал за това. Междувременно огромна част от нас харчат за стрийминг услуги за да имаме достъп до обичани заглавия от филмовата библиотека. Но не бързайте да отказвате абонамента си, Tubi е налична услуга единствено в Съединени американски щати. Поне към този момент.

Национална полицейска организация в Корея " Knock Knock "
Агенция: Cheil Worldwide

" Knock Knock “ сигурно би трябвало да бъде необятно отличена като интелигентно решение на сериозен проблем.

В Корея доста дами са в клопката на дома с насилниците си - обстановка, засилена по време на пандемията от ковид. Тази акция дава опция на дамите да изпратят безшумно известие с морзов код до Корейската национална полицейска организация. След " почукването " чиновниците на реда могат да проследят местоположението на обаждащия се и да разпознават сцената посредством камерата на смарт телефона в действително време. Освен това има и режим на скришен чат, тъй че индивидът да комуникира с полицията, без насилникът да чува, че той приказва с някого.

Фантастична софтуерна концепция, която може да се интегрира в международен мащаб.

Apple " The Greatest "
Агенция: Ин-хаус

Привлекателна илюстрация на артикул, чиито характерности дават отговор на действителни човешки потребности. " The Greatest " е класическа софтуерна реклама – проява на гама от джаджи, показани посредством прочувствен сюжет – само че фактът, че показва истории за триумфа на хора от маргинализирана група по вълнуващ метод, я прави специфична. Вътрешният маркетингов екип на Apple за следващ път демонстрира, че знае какво прави.

Budweiser " Bring home The Bud "
Агенция: Wieden+Kennedy Ню Йорк

Спомняте ли си, когато единствено дни преди началото на Световното състезание, на което беше хазаин? Само си представете лицата на хората от централата на Budweiser, когато са разбрали. За благополучие рекламната организация на марката направи резултат от дефекта. Похвално е и че оттова реагираха бързо като по учебник с акция, а да дадат цялата тази бира на жителите от страната на печелившия тим бе най-логичното решение.

Unseen UK " Ukraine Welcome Text "
Агенция: BBD Perfect Storm



Когато Русия нахлу в Украйна, 14 милиона души бяха принудени да бягат от войната. Имаше голям брой хрумвания, опитващи се да се оправят с казуса с трафика на хора, само че това е едно от най-елегантните оферти.

Колко ли договаряния са били нужни, с цел да бъдат накарани дузина огромни телекомуникационни компании да се спогодят бързо за общо решение и в действителност да го осъществят. Множество снабдители синхронизират мрежите си, с цел да подсигуряват, че идващите във Англия хора мигновено получават жизненоважна информация за сигурността си. Впечатляващо достижение.

McDonald’s " Raise Your Arches "
Агенция: Leo Burnett Лондон

Тези вежди стигнаха и до България - в случай че сте карали в последните месеци няма по какъв начин да не сте виждали билбордовете (ако гледате билбордове) из огромните градове и автомагистралите.

Трудно е да измислиш нещо ново и автентично за 68-годишен бранд, за който е правено какво ли не. Прозрението този път дава отговор идеално на въпроса: Как да приказваме за обяд в " Макдоналдс ", без в действителност да приказваме за обяд в " Макдоналдс "?
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР