Запленен от красотата на Земята, откриваща се пред очите му

...
Запленен от красотата на Земята, откриваща се пред очите му
Коментари Харесай

Астронавт с призив от Космоса: Да спасим красивата си планета Земя

Запленен от хубостта на Земята, откриваща се пред очите му от Международната галактическа станция (МКС), италианският астронавт Лука Пармитано насочи апел от космоса към международните водачи да " извадят главите си от пясъка " във връзка с климатичните промени, съобщи Ройтерс.

Говорейки посредством видео връзка от МКС, Пармитано съобщи на сесия в границите на климатичната среща в Мадрид, че мястото, на което се намира, му дава неповторима вероятност за пагубното влияние на ураганите и наводненията, предава Българска телеграфна агенция.

" Нашата планета е необикновено красива. Ние виждаме също, че е и необикновено нежна ", сподели астронавтът, обръщайки се към генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който упорства за по-голяма ангажираност от страна на огромните замърсители.

" Виждал съм със личните си очи ужасните резултати на климатичните промени. Трябва да извадим главите си от пясъка, тъй като отхвърляме да забележим какво се случва. Трябва да забележим казуса, да го променим и да променим самите себе си ", добави Лука Пармитано. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР