Заплатите във Великобритания са се забавили спрямо рекордните си стойности,

...
Заплатите във Великобритания са се забавили спрямо рекордните си стойности,
Коментари Харесай

Ръстът на заплатите във Великобритания продължава да изпреварва инфлацията

Заплатите във Англия са се забавили по отношение на рекордните си стойности, само че не престават да се усилват по-бързо от инфлацията, сочат публични данни, представени от ДПА.

Трудовите хонорари на Острова са нарастнали със 7,7 на 100 за трите месеца до септември, което е с 1 на 100 над регистрираната инфлация на потребителските цени (CPI), оповестява Българска телеграфна агенция по данни на Националната статистическа работа на страната. Това е най-значителното покачване на английските заплати в действително изражение след тримесечието, завършило през септември 2021 година

Нивото на безработица остава без смяна (4,2 на сто) през третото тримесечие, само че трудовият пазар демонстрира признаци на намаляване, показва ДПА.

Броят на свободните работни места е намалял с 58 000 по отношение на предходните 3 месеца до 957 000 работни позиции. Това е най-ниското им ниво от над 2 години.

" Броят на свободните работни места понижава за 16-и следващ месец. Въпреки това те към момента са доста повече спрямо интервала отпреди пандемията ", показва Дарън Морган, шеф на отдела за икономическата статистика към Националната статистическа работа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР