Заплатите в предприятия в страната с над 100 души вече

...
Заплатите в предприятия в страната с над 100 души вече
Коментари Харесай

Заплатите в големите фирми - само по банков път. Как е другаде в ЕС?

Заплатите в предприятия в страната с над 100 души към този момент ще се изплащат единствено по банков път. Това взеха решение депутатите с промени в Закона за ограничение на заплащанията в брой, които бяха направени посредством проектобюджета за 2023 година

Текстовете поддържаха от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) и Движение за права и свободи. " Възраждане " и " ИТН " гласоподаваха " срещу ", а от " Българска социалистическа партия за България " се въздържаха, оповестява Българска телеграфна агенция.
 Средната работна заплата в Сърбия доближи 1980 лв.. Колко е в България?
Средната работна заплата в Сърбия доближи 1980 лв.. Колко е в България?

Минималната работна заплата в Сърбия също ще бъде увеличена до края на годината

Контекст : Европейски Съюз от години предизвиква прекосяването от кеш към банкови преводи за секване както на прането на пари, по този начин и на злоупотребите при заплащането на трудовите хонорари.

В България е въведен оптимален размер на заплащанията в брой от 10 000 лева, само че той е едвам 500 евро. Във Франция и Италия е надлежно 1000 евро и 3000 евро. Тези предели засягат и заплащането на заплати.

Има обаче и страни като Австрия, Германия и Ирландия, в които заплащанията в брой не са лимитирани. Плащането на заплати " на ръка " в общи линии не се преследва - стига да е съпроводено със съответната отчетност.
 Средната заплата в България приближи 2000 лв., в София - още повече
Средната заплата в България приближи 2000 лв., в София - още повече

Къде нарастването на парите е най-осезаемо?

Детайли : Първоначално се оферираше заплащанията на трудовите хонорари да се правят единствено посредством превод или внасяне по платежна сметка в предприятия с над 50 работещи и този текст не беше подсилен от бюджетната комисия. В пленарната зала, по предложение на Венко Сабрутев (ПП-ДБ), беше признато тази мярка да важи за работодатели с повече от 100 наети лица. От задължението за заплащане по банков път са освободени дребните компании и еднодневните трудови контракти в селското стопанство.

Министърът на финансите Асен Василев увери, че се прави всичко допустимо тази мярка в действителност да е за изсветляване, а не да тежи на българските служащи, изключително на тези, които са на доста дребни заплати.

Има излязла декларация на Асоциацията на банките, че членовете ѝ ще създадат базисната банкова сметка да е без такса и да може да се тегли до размера на минималната работна заплата също без такса, уточни той. Говорихме и с " Борика " във всички пощенски клонове да се конфигурират терминали, на които да може да се тегли също без такса, тъй че тъкмо в дребните обитаеми места веднъж да има достъп до терминали, повторно - тези тегления да са без такси, добави Василев.
 Предложенията на държавното управление за покачване на минималната пенсия и минималната заплата
Предложенията на държавното управление за покачване на минималната пенсия и минималната заплата

Новите стойности ще влязат в действие от 1 юли

Министърът на финансите добави, че при превода на заплатата няма да бъде удържана такса, само че, с цел да бъдат освободени работещите от такси за обслужване и изтегляне на личен банкомат (банкомат на банката, която е издала картата), би трябвало да се одобряват още текстове, които сега се приготвят.

Още нещо : Прагът, при който би трябвало да се заплаща дял по банков път, ще бъде 1000 лв., одобриха още депутатите по предложение на Мартин Димитров (ПП-ДБ). Първоначално Министерството на финансите оферираше този предел да е 500 лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР