Заплатите по морето за лятото най-после достигат приемливи и дори

...
Заплатите по морето за лятото най-после достигат приемливи и дори
Коментари Харесай

Готвачите на морето вземат заплати като за ИТ специалисти

Заплатите по морето за лятото най-сетне доближават допустими и даже примамливи равнища

Работа на минимална заплата в Слънчев бряг съвсем не се предлага – сумите стартират от двойно от горната страна и стигат до петорно.

Заплатите по морето за лятото най-сетне доближиха допустими и даже примамливи равнища. При тоталната липса на дипломиран личен състав, която следим от близо десетилетие и която се обостри в последните две години, пазарът наподобява е почнал последователно да се самоконтролира, написа.

Проверка в обявите за работа, оповестени съответно за Слънчев бряг, сподели, че има съществено оживление в предлаганите заплати – в позитивна посока. Дали подбудено от растяща инфлация или просто от желанието на работодателите най-сетне да обезпечат качествено възнаграждение на личния състав за да го задържат и привлекат – остава неразбираемо. Но фактът е, че в курорта заплатите не стартират от 1000 лева на месец, а от 1500 лева – сума, която е повече от два пъти по-висока от минималната работна заплата и е предостатъчна за младежите, които занапред желаят да придобият познания в съответна специалност, обвързвана с услугите, или просто да съберат пари през лятото.

Нещо повече – някои от заплатите в бранша на услугите в Слънчев бряг доближават съвсем до тези в ИТ бранша – най-малко на стартово или младши равнище.

Така да вземем за пример инспекция демонстрира, че за сезонна работа на сервитьори и бармани работодателите са склонни да заплащат сред 1500 и 2500 лева на месец. Предлаганите заплати варират доста сред другите работодатели, само че приблизително за сервиране на напитки и храна се оферират сред 1500 и 2000 лева, като в някои случаи в това е включен и % от оборота. Сумата, несъмнено, е без включения бакшиш, който при съществуване на туристи от страни като Полша, Чехия и Румъния няма да е доста огромен, само че пък въпреки всичко ще дава още един източник на въздържан приход за младите сервитьори. При барманите, предстоящо, заплатите са по-високи. За тази специалност в Слънчев бряг оферират суми сред 1800 и 2500 лева на месец, като още веднъж – в тази сума не е включен бакшиша.

Търсят се и готвачи – специалност, която е доста виновна и се слави с това, че изключително в дейните туристически сезони по морето и в планините се възнаграждава солидно. Там заплатите стартират от 1500 лева за хора без опит и могат да доближат до колосални суми от по 3000-4000 лева според от заведението и работодателя.

Очаквано в Слънчев брях се търсят и крупиета – както за онлайн казина, по този начин и за такива с жива игра. Изненадващо обаче там няма кой знае какъв брой огромен растеж в предлаганото заплащане. Доскоро хората в тази специалност получаваха суми сред 1200 и 1800 лева, като в този момент растежът е с към 10% - от 1300 до 2100 лева месечно.

Интересни са данните за поддържащия хотелите личен състав. В Слънчев бряг да вземем за пример търсят камериерки за суми сред 1000 и 2000 лева на месец за сезонна работа. Предвид обстоятелството, че тази работа изисква извънредно доста труд обаче е малко евентуално това другояче относително примамливо заплащане да успее да притегли доста младежи.

Неочаквано положителни са предложенията и за продавачи-консултанти. В най-големия курорт за тази служба можете да очаквате сред 1500 и 2500 лева Тези суми несъмнено обгръщат действия в разнообразни обекти, като най-високи са в профилираните магазини.

Изненада има и в областта на развлеченията, където за аниматор – работа, която изисква доста труд и постоянно се постанова да се остава до късно, се оферират незадоволителни суми сред 1000 и 2000 лева на месец, с превес към по-ниската стойност.

Макар сезонът публично да е почнал и в предишни години по това време към този момент предлагането на работа по морето да понижава, това тази година не важи и сега порталите за разгласи не престават да са цялостни с предложения за морето от изброените горе позиции.

Въпреки всичко това обаче казусът с неналичието на личния състав остава годен, само че въпросът към този момент е дали е поради това, че заплатите са ниски, или тъй като просто на една огромна част от младите към този момент не им се работи по морето, а избират офиса с климатик и чиновническата работа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР