Заплатите на служителите в МВР имат нужда от повишение. Обявили

...
Заплатите на служителите в МВР имат нужда от повишение. Обявили
Коментари Харесай

Зам.-министър зад синдикатите: Заплатите в МВР трябва да скочат

Заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи имат потребност от покачване. Обявили сме безапелационна позиция, че политическото управление на Министерството заставаме зад справедливите претенции на синдикалните организации за повишение на приходите.

Така заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев разяснява пред медиите известието от тази заран на синдикати на Министерство на вътрешните работи и на надзирателите, че провеждат народен протест митинг на 12 юни.

Причината за недоволството на синдикатите е „ неналичието на изясненост в политиката по приходите в бранша и почналите фрагментарни структурни промени без отчитане на бележките и предложенията ни “. От синдикатите упорстват за действителна промяна и по-високо заплащане, като показват, че, макар провелите се срещи, „ не са получили приемлив отговор от ръководещата коалиция. “

Има неща, които в границите на нашето министерство не можем да решим. До огромна степен сме си свършили работата и с това ще срещнем управлението на страната в лицето на премиера и вицепремиера, добави Темелакиев.

Преди дни вицепремиерът Асен Василев съобщи в изявление, че министерства, в това число Министерство на вътрешните работи, могат да получат повече средства за заплати и други действия, само че когато показват обстоен проект за действителна промяна и стартират реализирането ѝ.

Темелакиев разгласи, че, във връзка с плануваните промени в Министерство на вътрешните работи, процесът върви ритмично и една огромна част от уговорките са изпълнени. „ Има още работа да се свърши и ще я свършим “, добави той. По думите му структурната промяна в Министерство на вътрешните работи е в ход, като има съответни решения.

„ Никой няма да бъде уволняван. Ще създадем всичко допустимо да запазим в огромна част състава “, уточни през март министър Бойко Рашков, по отношение на промяната във ведомството. В началото на май той разгласи, че оптимизацията на структурите и състава в министерството към този момент стартира.

„ Една дълбока промяна сигурно ще отнеме повече от половин година, с цел да се случат нещата по този начин, както всички желаеме “, уточни Темелакиев. Той съобщи, че нарастване на бюджета на Министерство на вътрешните работи ще разреши актуализация на възнагражденията, допустимо е това да се случи, само че се чака актуализацията на държавния бюджет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР