Заплатите на шофьорите от Градския транспорт в София ще бъдат

...
Заплатите на шофьорите от Градския транспорт в София ще бъдат
Коментари Харесай

Вдигат с 10% на година заплатите в Градския транспорт в София

Заплатите на водачите от Градския превоз в София ще бъдат увеличавани с 10% всяка година. Това планува тригодишно съглашение, което би трябвало да бъде гласувано от Столичния общински съвет. Договорката е реализирана след среща сред браншовия профсъюз и кмета на столицата Йорданка Фандъкова.
Припомняме, че при започване на годината, след следващия случай с водач на градски рейс, имаше митинги на работещите в превоза в столицата. Те оповестиха, че работят при безчовечен условия, дават по няколко смени едновременно, нямат почивни дни, а битовите условия са извънредно тежки и мизерни. Тогава, след поредност договаряния сред водачите и Столичния общински съвет, заплатите им бяха нараснали с 10 %. Веднъж те получиха нарастване през февруари, и един път - през април.
Целта на ограниченията е да се облекчат изискванията за работа на водачите в градския превоз и да се понижи изключителният труд.
Фандъкова разгласи през днешния ден, че има прогрес и във връзка с социално-битовите условия на чиновниците в столичния градски превоз – депата, спирките, сервизните пространства. Постигнахме съглашение, че аз и зам.-кметът Барбалов поемаме ангажимент да внесем в общината тригодишно съглашение за увеличение на заплатите в столичния превоз с 10% годишно, добави столичният кмет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР