Заплатата на бившия британски премиер Лиз Тръс след напускането на

...
Заплатата на бившия британски премиер Лиз Тръс след напускането на
Коментари Харесай

Бившите премиери на Великобритания Лиз Тръс и Борис Джонсън рекордьори по заплащане на час

Заплатата на някогашния английски министър председател Лиз Тръс след напускането на поста държавен началник и водач на Консервативната партия възлиза на £15 770 или $20,7 хиляди на час, което се оказва най-високата измежду актуалните членове на Камарата на общините на английския парламент. Това заяви в петък каналът Sky News, базирайки се на калкулации, осъществени от плана Westminster Accounts, взаимно с медийната компания Tortoise.

Проучването се основава на публична информация за приходите от други работни места отвън Народното събрание, която са длъжни да дават английските депутати. Лидер по почасово възнаграждение е Тръс, която подаде оставка през октомври 2022 година, след като прекара най-кратко време като министър-председател в политическата история на Англия - по-малко от 50 дни. За 12 часа обществени изяви в Тайпе, Токио, Мумбай и Берн тя е спечелила £189,2 хиляди  или $248 хиляди. Според Sky News речта на Тръс в Тайван, където някогашната министър-председателка беше през май 2023 година, е била платена по 20 000 паунда на час. Това е към 1,5 хиляди пъти междинната заплата в Обединеното кралство.

Само Борис Джонсън, който Тръс смени като министър-председател през септември 2022 година, е спечелил повече от нея като народен представител. За 117 часа работа отвън Камарата на общините Джонсън е получи £2,5 милиона или £21,8 хиляди  - $28,6 хиляди на час. През юни обаче политикът, който оглавяваше държавното управление от 2019 до 2022 година, се отхвърли от депутатския си мандат и към този момент не е задължен да се регистрира пред Народното събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР