Заплахите с Костинбродската афера прозвучаха още в изборната нощ, а

...
Заплахите с Костинбродската афера прозвучаха още в изборната нощ, а
Коментари Харесай

Мая Манолова: Не ме е страх от обидите и заплахите на Борисов

Заплахите с Костинбродската спекулация прозвучаха още в изборната нощ, а в този момент чиновници на Борисов ги повтарят, съобщи в предаването „ Лице в лице ” на бТВ Мая Манолова. От чие име си позвалява да ме заплашва господин Борисов?
От чие име си разрешава да насочва закани в обстановка, когато няма заведени каузи против мен? Притеснително е, когато изпълнителната власт се изживява като държавно обвиняване.

Не ме е боязън от господин Борисов, съобщи Манолова. Всъщност него го е боязън. Видя се, че може да загуби София, а след нея и България. Хората към този момент се сплотяват против своеволията на властта, против накърнените си права, против изкривената правосъдна власт.

Не ни доближиха надалеч по-малко от 20 000 гласа, с цел да спечелим, сподели Манолова. ГЕРБ и Фандъкова изгубиха повече от 80 000 гласа в София. Избрани са с под 20 % от гласоподавателите, от които гласоподаваха по-малко от половината.

В документите, които внесохме в съда, са приложени 14 класьора с доказателства за груби нарушавания на изборния развой: бюлетини, описи, протоколи. Разбра се, че в изборните описи имаше разлика от 100 000 гласоподаватели сред първия и втория тур. Било неточност по виновност на регионалната администрация.

На втория тур са дописвани 7 000 гласоподаватели, които сякаш живеели в страни в Европейския съюз. Повече от 60 % от протоколите са поправяни, неподписани или допълвани от лица, които нямат право да пипат протоколите, изясни Мая Манолова. Такива нередовни са 900 протокола!

7 000 бюлетини са оповестени за недействителни. Най-изрядни, съвсем без сбъркани бюлетини са книжата в ромските секции. Какво приказва това? Че бюлетините са били готови авансово и тогава са импортирани в секциите, счита Манолова.

Организацията на изборния развой беше безобразна. Подали сме повече от 30 сигнала за груби нарушавания в „ Обеля”, „ Люлин”, „ Надежда”, в селата към Кремиковци и под дърво и камък.

Цял ден угодничещите медии раздухваха пропагандни балони, че разликата сред двете кандидатки е 12, 14, 16 %! Видя се какъв брой е.

Безобразията би трябвало да бъдат разобличени. С грубата си операция изборната машина на ГЕРБ отблъсва, обезсърчава, отчайва жителите и ги прави безразлични към изборите и към опитите за смяна в България, приключи Манолова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР