Запитан дали смята, че Иран иска война, той отговори: Мисля,

...
Запитан дали смята, че Иран иска война, той отговори: Мисля,
Коментари Харесай

Всички Наостриха Уши! Тръмп Проговори За Ескалацията С Иран!

Запитан дали счита, че Иран желае война, той отговори: " Мисля, че те желаят да договарят. Мисля също, че желаят да сключат договорка. А моята договорка е нуклеарна. Вижте, те няма да се снабдят с нуклеарно оръжие...Не мисля, че им харесва ситуацията, в което се намират. Тяхната стопанска система е изцяло разрушена ".

Само преди дни президентът Тръмп призна, че е наредил удари против Иран, само че се е отказал в последните 10 минути.

В същото време иранският президент упрекна Съединени американски щати, че подхранват напрежението в нестабилния район на Персийския залив, в миг, когато рецесията сред двете страни ескалира, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Интервенционисткото военно наличие на Съединени американски щати е отговорно за проблемите на Близкия изток, съобщи Рохани на среща с председателката на Интерпарламентарния съюз Габриела Куевас Барон в Техеран.

" Американската експанзия постави началото на нови търкания в района ", добави Рохани, наблягайки, че сигурността в Персийския и Оманския заливи е от изключително значение за доста страни по света.

Иранският президент порица хипотетичното нарушение на въздушното пространство на Иран от американския дрон, който беше свален в четвъртък от иранска ракета. Според Техеран дронът е летял над негова територия.

Очакваме интернационалните организации да реагират съответно на това нарушаване на интернационалните правила, акцентира Рохани, представен от ДПА.

Според Вашингтон безпилотният аероплан е летял над интернационалните води.

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви през днешния ден в Туитър, че на 26 май е имало различен случай, при който американски дрон е нарушил иранското въздушно пространство, оповестява Франс прес.

Зариф разгласява в туита си карта на маршрута на дрона, който съгласно него е шпионски летателен уред от вида MQ9. Дронът е навлязъл във въздушното пространство над иранските териториални води в 20:29 ч. и ги е напуснал едвам сред 21:03 и 21:29 ч., отбелязва Агенция Франс Прес. Той е получил предизвестие от Иран към 20:30 ч. и две други предизвестия сред 21:31 и 21:33 ч., когато още веднъж се доближил покрай иранската граница
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР