Записите от камери за видеонаблюдение, показани на процеса за домашно

...
Записите от камери за видеонаблюдение, показани на процеса за домашно
Коментари Харесай

Нашумяло дело за убийство в Казахстан повишава осведомеността за домашното насилие

Записите от камери за видеонаблюдение, показани на процеса за домашно принуждение, бяха смущаващи: Вижда се по какъв начин обвиненият влачи жена си за косата й, след което я удря и рита. Часове откакто е записано, тя умря от мозъчна контузия.

Процесът против предприемача Куандък Бишимбаев, някогашен министър на стопанската система на Казахстан, за гибелта на брачната половинка му Салтанат Нукенова, докосна нервите в централноазиатската страна. Десетки хиляди хора са подписали петиции, призоваващи за по-сурови санкции за домашно принуждение.

На 11 април сенаторите утвърдиха законопроект, затягащ законите за съпружеското принуждение, а президентът Касим-Жомарт Токаев го подписа четири дни по-късно. Той е наименуван „ Законът на Салтанат “ в нейна чест.

Казахстанците са приковани от процеса против Бишимбаев, първият в страната с над 19 милиона души, който се предава онлайн, а дебатите за него преобладават в обществените медии. Мнозина го виждат като миг на истината за обещанията на Токаев за промени и търсене на отго...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР