Запечатват за месец обектите на нарушителитеДанъчните ще проверяват собствениците и

...
Запечатват за месец обектите на нарушителитеДанъчните ще проверяват собствениците и
Коментари Харесай

Проверяват кой държи магазини без печалба

Запечатват за месец обектите на нарушителите

Данъчните ще ревизират притежателите и шефовете на магазини и заведения в зимните курорти, които заявяват, че работят на загуба, научи “Труд ”. Има случаи, при които компании с търговски обекти в курортите години наред публично работят на загуба и не заплащат налог облага. В същото време притежателят на компанията за пет години си е купил два жилището и е сменил колата без да има публични приходи.

Над 15 хиляди инспекции ще направи Национална агенция за приходите в зимните курорти до края на сезона. Стотици инспектори ще правят скрити и очевидни наблюдения, инвентаризации на наличните артикули и инспекции за отчитане на оборотите. Ще наблюдават придвижването на артикули към хотели и заведения за хранене, ще следят тържища и борси край курортите.

Ще наблюдават отдалечената връзка на всеки касов уред с Национална агенция за приходите, като софтуерът ще показва обекти, чиито обороти се разграничават от междинните за съответния район. Специално внимание ще бъде обърнато на регистрирания оборот в новогодишната нощ. Неиздаване на касова записка с изключение на санкция, води и до запечатване на обекта за период до един месец.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР