Запасите на находището се оценяват на около 694 милиона тона

...
Запасите на находището се оценяват на около 694 милиона тона
Коментари Харесай

Турция ще разработва второто в света най-голямо находище на редки елементи

Запасите на находището се правят оценка на към 694 милиона тона редки детайли

Турция откри голямо находище на редки детайли в централната част на Анадола, заяви Dаіlу Ѕаbаh, представена от.

За него се твърди, че е второто по величина в света. Геоложки изследвания там се организират от доста време, само че до момента не даваха резултат. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи пред локалните медии, че голямото находище на редки детайли се прави оценка на ресурси от към 694 милиона тона.

Най-голямото находище на редки детайли е в Китай със ресурси от 800 милиона тона. Ценните метали се употребяват в области като авиацията, защитата, галактическата промишленост и биомедицината. От турската минна компания Еtі Маdеn предвиждат, че в началото към 1200 тона руда ще бъдат обработвани годишно в находището. Очаква се тази цифра да доближи до 570 000 тона с огромна инвестиция в по-голямо индустриално оборудване в близко бъдеще. Смята се, че към 10 000 тона редкоземен оксид, 72 000 тона барит, 70 000 тона флуорит и 250 тона торий - детайл, употребен като гориво в нуклеарната промишленост, ще бъдат създадени от модифицираната руда.

Министърът на енергетиката и естествените запаси на Турция Фатих Дьонмез разяснява, че ще бъде относително на ниска цена да се добиват детайли, защото находището е извънредно покрай повърхността на земята.

"От 17-те известни редки детайла ще можем да произведем 10 от тук ", съобщи той. Откритието ще разреши голямо локално произвеждане на редки детайли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР