Запалването на цигара в студеното време през зимата със сигурност

...
Запалването на цигара в студеното време през зимата със сигурност
Коментари Харесай

Пушенето през зимата е по-опасно за здравето

Запалването на цигара в студеното време през зимата сигурно ще се отрази неподходящо върху здравето на тялото. По принцип тютюнопушенето е нездравословно когато и да е на годината, само че се смята, че през зимата най-много може да навреди. Първо, цигарите съдържат никотин, както и над 4 000 съставки, причиняващи рак. Затова тютюнопушенето води до увеличение на спазмите в тялото. Това предизвиква кашлица, замаяност и зной.
Второ, студът и смогът през зимните месеци не повлияват на белите дробове добре, защото свиват кръвоносните съдове и мускулите. В допълнение на това, пушенето стеснява белодробните дихателни пътища, което води до зной. Това води до струпване на отровни субстанции в белите дробове, като усилва риска от белодробни инфекции. Симптомите включват хрипове и кашлица.
Също по този начин през зимата кръвното налягане е относително по-високо, в сравнение с през лятото, което значи, че сърцето работи по-усилено за изпомпването на кръвта. Тютюнопушенето също е отговорно за натоварването на сърцето, защото предизвиква още по-голямо напрежение върху него. Това може да докара до сърдечни положения, а в най-нежелания вид - до сърдечен удар. Затова би трябвало да се знае, че както студът, по този начин и пушенето, усилват риска от сърдечни болести.
Не единствено пушачите, само че и пасивните такива са съществено застрашени. Факт е, че пасивното пушене става причина за съдбовен завършек на 600 000 души всяка година. Защо обаче пасивното пушене през зимата съставлява риск за здравето? Защото през този сезон циркулацията на въздуха в къщата е минимална.
Установено е, че вратите и прозорците се държат по-често в затворено положение през зимата, с цел да се поддържа топлота, а това може да докара до нараснала централизация на нездравословните газове и частици. Нещо повече, хората, които страдат от диабет и са пасивни пушачи, също могат да бъдат предразположени към инфекции и пневмония поради цигарения пушек във въздуха.
Както пасивните, по този начин и дейните пушачи, са по-склонни към заразяване с настинки, грип и други вирусни инфекции през сезона, в сравнение с тези, които не са изложени на цигарен пушек. Това се дължи на обстоятелството, че тютюнопушенето намалява защитните функционалности на организма.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР