Западният свят има проблем с растежа. От следвоенния бум до

...
Западният свят има проблем с растежа. От следвоенния бум до
Коментари Харесай

Заклещен ли е богатият свят в „капан на високите доходи“?

Западният свят има проблем с растежа. От следвоенния взрив до световната финансова рецесия през 2008 година, брутният вътрешен артикул на глава от популацията в страните от Г-7 се повишава през десетилетието. Но през последните 15 години растежът му се забави в множеството от тях. Основният провинен е слабата производителност; междинният годишен растеж на Брутният вътрешен продукт на отработен час в Г-7 е намалял.

Медиците за отбрана — повишение на уменията, стимулиране на инфраструктурата и нововъведенията — са добре открити. Но те наподобяват по-лесни за идентифициране, в сравнение с за поправяне. Недостигът на умения, рушащите се пътища и неефективните публични услуги не престават. Темпото на либерализиращите промени се забави и в напредналите стопански системи.

Струва си да се запитаме дали неуспехът да се вкарат ограничения за поощряване на растежа самичък по себе си е функционалност на това да станеш богат и либерален. Наистина, може ли да съществува някакъв тип „ капан за по-високи приходи “? Открояват се три динамичности.

Първ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР