Западният печат продължава да коментира речта на президента на САЩ

...
Западният печат продължава да коментира речта на президента на САЩ
Коментари Харесай

Ще доведе ли стратегията на Тръмп за Афганистан до безкрайна война?

Западният щемпел продължава да разяснява речта на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за Афганистан.

Тръмп изостави предизборните си обещания за бързо евакуиране от Афганистан и редуциране на военните разноски за най-дългата война с присъединяване на Америка, написа английският в. " Гардиън ". Речта му беше явна победа за военнопромишления комплекс и генералите. Текстът, който можеше да е написан и от самите военни, предвещава интервал на ескалация и война, която няма да има край, тъй като съответните периоди се заменят с мъгляви " условия ".

Тръмп показа новата тактика на Съединени американски щати за Афганистан и района

Генерал Джеймс Матис, по прякор Бясното куче, е печално прочут с разрушаването на Фалуджа през 2004 година, в това число с потреблението на неразрешени оръжия и обеднен уран, който към момента предизвиква вродени недостатъци. Сега Матис получи сигнал да работи без ограничавания в афганистанската война - Тръмп освен усилва броя на военнослужещите, а и дава на генералите си " зелена светлина " да организират интервенции, както считат за добре.

Талибаните бележат прогрес в Афганистан, предизвести шефът на Пентагона

Това вещае тежки времена за афганистанците и неизбежно ще докара до повишаване на броя на потърпевшите мирни жители. Според отчет на задачата на Организация на обединените нации в Афганистан, броят на починалите в спора афганистански дами и деца още веднъж е отбелязал растеж през първите шест месеца на тази година.

Талибаните приканиха Тръмп да изтегли американските военни от Афганистан

Може и да има основателна причина за задълбочаване на американското военно присъединяване в продължаващата към този момент 16 години война в Афганистан, само че президентът на Съединени американски щати не я уточни в речта си, е оценката на в. " Ню Йорк таймс ". Вместо нужната всеобхватна тактика, проектът на Тръмп е миш-маш от постоянно спорни хрумвания без детайлности. След години на рецензии против американското военно присъединяване, американският президент наподобява подготвен да се ангажира с безкрайно присъединяване, без действителен метод за установяване на триумфа и без намек даже за периодите за евакуиране.
 военни Съединени американски щати БГНЕС
Тръмп призна, че първичният му инстикт е бил да желае евакуиране, само че сподели, че след това бил уверен от генералите в екипа си за национална сигурност, че бързо оттегляне ще сътвори вакуум, в който да се настанят терористи, в това число Ал Каида и " Ислямска страна " - което той счита за недопустимо. Като се има поради, че в проекта му нямаше съответни цифри, остават единствено заявените планове за победа и уверението, че " в последна сметка ние ще спечелим ". Но какво съставлява успеха и дали американците ще се бият в чужбина, до момента в който не бъдат избити всички терористи, пита в. " Ню Йорк таймс "?

Тръмп връчи орден " Пурпурно сърце " на боец, ранен в Афганистан (СНИМКИ)

Резултатите досега демонстрират, че американските сили са отслабили Ал Каида. Талибаните обаче са локална мощ и по време на ръководството на предходния президент Барак Обама високопоставени чиновници и генерали обявиха, че талибанското придвижване не може да бъде победено с военна мощ, а би трябвало да бъде включено в политически развой на помиряване. Тръмп на процедура отхвърли този метод, заявявайки, че военните триумфи са належащо изискване за политическо помиряване. Липсата на крайни периоди обаче ще попречи на привличането на талибаните към процеса на договаряния и ще понижи натиска върху държавното управление в Кабул за осъществяване на промени, предизвестява в. " Ню Йорк таймс ". По тематиката Тръмп показа новата тактика на Съединени американски щати за Афганистан и района Доналд Тръмп гледа слънчевото затъмнение без очила (ВИДЕО) Бляскава първа дама: Зашеметяващите рокли на Мелания Тръмп (СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР