Западните правителства трябва да се откажат от всякакви възражения срещу

...
Западните правителства трябва да се откажат от всякакви възражения срещу
Коментари Харесай

Западните нации трябва да се ангажират с диктатурите в Сахел, казва Тони Блеър

Западните държавни управления би трябвало да се откажат от всевъзможни възражения против оправянето с диктатурите в Сахел и незабавно да се ангажират с режимите в това, което бързо се трансформира в „ най-засегнатия от тероризъм район в света ”, прикани мозъчният концерн на някогашния английски министър председател Тони Блеър.

Сахел, полусухата линия под Сахара, която беше разтърсена от вълна от преврати през последните четири години, съставлява съвсем половината от всички смъртни случаи от тероризъм в света през 2023 година, съгласно Global Terrorism Индекс.

Групи, свързани с ИДИЛ и Ал-Кайда, са виновни за множеството от тях, като Буркина Фасо, която претърпя два преврата през 2022 година, претърпя повече смъртни случаи от тероризъм, в сравнение с която и да е друга страна, с регистрирани 1900 жертви.

Сега отчет на Института за световна смяна на Тони Блеър, оповестен в четвъртък, приканва за „ нов контракт “ сред нестабилния район и интернационалната общественост. Това ще включва освен Съединени американски щати и Европа, само че и страните от Пе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР