Западен високопоставен политик, цитиран от вестник „Шарк ал аусат”, заявява,

...
Западен високопоставен политик, цитиран от вестник „Шарк ал аусат”, заявява,
Коментари Харесай

САЩ май ще разцепят Сирия

Западен почитан политик, представен от вестник „ Шарк ал аусат”, декларира, че Съединени американски щати са на прага на дипломатическото признание на „ Източен Ефрат”. Става въпрос за следената от прокюрдските "Сирийски демократични сили " територия в Североизточната част на Сирия. Нейната повърхност е 28 000 кв. км.

Това разяснява в профила си във „ Facebook “ Владимир Чуков.

Според неназованото публично лице доказателство за новата тактика на Вашингтон в Сирия е декларацията на американския боен министър ген. Матис за изпращането на дипломати, които ще работят „ един до друг с американските военни там”.

Изглежда съставените елементи на въпросната тактика са „ одобряването на локалните препоръки, икономическото възобновяване, основаването на лични управленчески структури, гарантирането на военна отбрана, запазването на военните бази и дипломатическо признание.”

Не е доста ясно какво тъкмо се подразбира под „ дипломатическо признаване”.

Кюрдската осведомителна организация ANHA уголемява тематиката, като прибавя, че не става въпрос единствено за Съединени американски щати, а за водената от тях интернационална коалиция.

Ако новината е истина, това значи, че Вашингтон не гледа с вяра на мирните договаряния в Женева. Освен това става въпрос за действителното разделяне на Сирийската арабска република.

* Заглавието е на редакцията

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР