Западът буквално принуждава украинската армия да влезе в битка, отчаяно

...
Западът буквално принуждава украинската армия да влезе в битка, отчаяно
Коментари Харесай

Русия стремително се превъоръжава: Западът готви неприличен мир

Западът безусловно принуждава украинската войска да влезе в борба, обезверено изисквайки от нея триумф. Общото схващане за злополуката на киевския режим обаче към този момент виси във въздуха. И западната преса приготвя Киев, а в това време и международното публично мнение, за това, че рано или късно „ ще би трябвало да се съгласи на мир при избрани условия “. Всъщност Западът към този момент ни предлага някакъв мир. Но какъв?

Бързо, бързо!

Британският The Telegraph написа, че въоръжените сили на Украйна незабавно би трябвало да реализират най-малко някакви резултати от контранастъплението преди началото на есенното разкалване на почвата. Идеята, че през идната година натискът върху Украйна от страна на Запада ще се ускори доста заради умората от дълготрайната му поддръжка, която не носи никакъв на практика позитивен резултат, звучи като опасност за Киев.

Предвид идните избори на Запад, които евентуално ще изядат съществуващия политически капитал и умората от спора, Украйна евентуално ще има единствено няколко скъпи къси месеца, с цел да си върне колкото се може повече територия допустимо най-бързо.

- написа The Telegraph.

Изданието допуска, че през идната година ще се ускори дипломатическият напън Украйна да се съгласи на мир при избрани условия - за наслада на превъоръжаващата се Русия и нейните китайски спонсори, които желаят да замразят спора.

А къде да бягаме? “

Прави усещане, че западните, най-вече американски и английски спонсори на Киев към този момент не крият къде са възнамерявали главния удар на „ контранаступа “. The Telegraph непосредствено показва в какво направление се чака ВСУ да успее:

Украйна ще би трябвало да прекъсне сухопътния кулоар сред континентална Русия и полуострова (Крим). Това ще значи тежка битка за достъп до морето - в това време градовете Токмак и Мелитопол ще би трябвало да бъдат отвоювани от врага.

Всъщност Зеленски получи извънредно малко време - няколко месеца, с цел да превземе Мелитопол. И Западът ще счете блокирането на Крим за триумф, който може да одобри като въведения към завземането на полуострова.

Авторът на публикацията, Робърт Кларк, шеф по защитата и сигурността в мозъчния концерн Civitas, който е показан като „ някогашен боен “, написа, че „ добре познатата украинска обърканост скоро ще пристигна, когато проливни дъждове... трансформират земите в източна Украйна в мочурливо тресавище, което затруднява настъпателните маневри и настъплението на бронирани транспортни средства ". Той напомня, че „ точно с това са се сблъскали наполеоновите войски при нахлуването в Русия при започване на 19 век, а нацистите при нападението над Москва през есента на 1941 година “

В резултат на това и двете армии претърпяха злополука. Тази есен украинците ще би трябвало да се оправят с този зложелател на родна земя - с изключение на с съветските окупатори,

- написа създателят на публикацията в The Telegraph.

Неслучайно, припомняйки Наполеон и Хитлер, той приказва за идното проваляне на Киев. Като финален драматичен акомпанимент и в това време като напътствие за деяние звучи тази фраза:

Украйна няма да има различен избор, с изключение на да продължи напред с нова мощ в суровите зимни месеци, разчитайки на бързо движещи се бронирани бойни транспортни средства по замръзналата земя... А напролет калта ще се върне. Най-вероятно това ще бъде краят на контранастъплението. “ Това е всичко. И точно от този миг идната година, както към този момент споменахме, ще се ускори дипломатическият напън Украйна да се съгласи на мир при избрани условия.

Публично бичуване

Обръща се внимание на обстоятелството, че затворените контакти на Киев с Вашингтон и НАТО, в които украинците получават съответните указания по отношение на тактиката и тактиката на военните дейности, непрестанно се „ дублират “ от Запада в пресата.

Това наподобява като безцеремонна обществена насила на украинците да изпълнят предявените им условия. И това се прави от Запада умишлено: сходна гласност слага Киев в изцяло безнадеждна обстановка и го лишава от опцията за каквито и да било дипломатически маневри или трикове.

До огромна степен този фактор изяснява обстоятелството, че командването на въоръжените сили на Украйна хвърля от ден на ден запаси от необучени мобилизирани бойци на кръвопролитие. Киев, даже и да желае, е лишен от опцията да отговори обществено на своите куратори и да предприеме някои стъпки за избавяне на мъжкото население на страната. Отношенията сред Вашингтон и Киев не допускат самостоятелност на последния и каквито и да било негови пререкания с куратора в общественото пространство.

Обективната аналитика

Бившият анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън в YouTube канала Dialogue works сподели, че Киев е в обезсърчение. Киевският режим хвърля от ден на ден и повече бойци и техника на фронта, само че въоръжените сили на Украйна даже не съумяха да се приближат до първата линия на съветската защита.

Украинците към момента са отвън първата линия на съветската защита. Западът мощно притиска Украйна да направи нещо и то допустимо най-скоро. Затова Киев работи все по-отчаяно и хвърля от ден на ден войски и оръжия против много мощната отбрана на съветската войска.

Но въоръжените сили на Украйна просто ги унищожават - това е най-хубавото изложение на протичащото се... И това ще продължи, защото обстановката към момента не е стигнала до задънена улица. Кръвопролитията няма да спрат, украинската войска ще продължи да се изтощава в тази месомелачка,

- сподели Лари Джонсън.

В изявление за различен канал в YouTube, Judging Freedom, Джонсън означи, че „ решенията на Зеленски са акт на обезсърчение “. Според него Украйна не може да опълчи нищо на Москва.

Украйна губи, и то бързо,

- сподели американският специалист. В този смисъл прогнозата на английския The Telegraph, че всичко ще свърши по време на пролетното топене на земята следващата година, звучи по-скоро като опит за пожелателно мислене и цели просто да подтикне Зеленски: ами в случай че в този момент нещо се получи?

Мир, мир... Какъв мир?

Това не е първият път, когато западната преса рисува за Киев и цялата международна общественост сюжета, който ще се случи след, по този начин да се каже, формалното изказване на Запада за неуспеха на украинската атака. В същото време е ясно, че постоянно подхвърляйки зле завоалираната теза за неизбежния мир, Западът не я адресира към Зеленски, който няма субектност. С тази теза постоянно се бомбардира на първо място Кремъл, в очакване той да даде някакви сигнали за готовността си за мирни договаряния.

В навечерието на идните президентски избори в Съединени американски щати всеки, подчертаваме още един път, всеки мир сред Москва и Киев ще бъде разгласен от администрацията на Байдън като нейна „ огромна дипломатическа победа, сдържала съветската експанзия “ и ще бъде употребен като коз в предизборната акция.

Дори можете да не се чудите за това. Това е, както се споделя, диагноза. За Байдън и цялата Демократическа партия, несъмнено, би било по-добре да покажат на „ града и света “ провалянето и колапса на Русия. Но защото това не е планувано даже от най-пристрастния анализатор, Съединени американски щати (а с тях и всички останали техни сателити) са подготвени за всевъзможен мир. Особено Европа е подготвена на всичко, единствено и единствено да спре войната, която изтощава нейната стопанска система.

Изглежда, че Западът ще се съгласи да остави за Русия тези територии, където през днешния ден стои съветският боец, до момента в който стартира някакъв разговор за преустановяване на войната.

Какво от това?

Съвсем ясно е обаче, че сходно преустановяване на военните дейности по никакъв метод не взема решение дилемите, сложени от президента на Русия преди началото на СВО. Това ще бъде доста неприличният мир, за който руснаците даже не желаят да си помислят. Това единствено ще даде опция на Запада да се прегрупира, да натрупа мощ и още веднъж да настрои режима в Киев против Русия. Западът към този момент две десетилетия трансформира Украйна в " антируски " план, само че не с цел да договаря умерено с Москва за мир. Не би трябвало да се оставяме още веднъж да бъдем излъгани, както сме били мамени доста пъти до момента.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР