Заобиколени сме от доста объркани хора, когато става дума за

...
Заобиколени сме от доста объркани хора, когато става дума за
Коментари Харесай

Много хора смятат, че коронавирусът идва от едноименната бира

Заобиколени сме от много комплицирани хора, когато става дума за бързо разпространяващия се ковид, тръгнал от Китай, стана ясно от търсенията в " Google ".

Във вторник от компанията оповестиха в Туитър, че ползата за признаците на вируса в международен мащаб се е повишил с 1050% спрямо миналата седмица. Сред петте най-чести търсения през последните 24 часа са " по какъв начин да се предпазим от ковид " и " по какъв начин се предава вирусът ", написа списанието Vice.

Освен питанията към " Google " какво би трябвало и какво не би трябвало да се прави, що се отнася до пандемията, друго известно допитване демонстрира, че огромна част от хората по света са много комплицирани във връзка с болестта.

Стана ясно, че през последните дни има огромен растеж и при търсенията на " бира " Корона " вирус ". Очевидно има хора, които са останали с усещането, че болестта, позната още като nCoV, има нещо общо с известната марка бира.

Подобни търсения са регистрирани в Северна Америка (без Мексико, където се създава бирата) и Западна Европа, както и в Австралия, Индия, Индонезия, Япония и Нова Зеландия, като водачите са Естония, Словения, Сърбия, Сингапур и Хонгконг.

В реалност единственото общо, което има сред вируса и бирата, е произходът на имената им, защото от латински - corona значи " корона ".

Коронавирусите бяха наречени по този начин поради коронообразните шипове на повърхността им. Бирата обаче предхожда появяването на типа болести. Тя стартира да се създава през 1925 година, до момента в който човешките коронавируси не са разпознати до 1965 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР