Замяната от страна на администрацията на Тръмп на важния план

...
Замяната от страна на администрацията на Тръмп на важния план
Коментари Харесай

Планът на Тръмп за климата далеч по-лош от това да не прави нищо

Замяната от страна на администрацията на Тръмп на значимия проект от времето на миналата администрация на Барак Обама за битка с климатичните промени ще усили излъчванията на парникови газове в огромна част от Съединени американски щати повече от това да не се прави нищо . Това демонстрира ново изследване, представено от английския в. " Гардиън ".

Затоплящите планетата излъчвания ще се усилят от политиката на Тръмп , са открили откривателите, откакто тя отсрочва затварянето на електроцентралите, работещи с въглища. Емисиите на въглероден диоксид ще бъдат с 8,7 % по-високи в 18 щата и Вашингтон до 2030 година спрямо неналичието на каквато и да е политика по въпроса.

Проучването на Харвардския университет излиза на бял свят преди чуването в Конгреса по-късно през днешния ден, което би трябвало да удостовери Андрю Уилър като нов ръководител на Агенцията за отбрана на околната среда на Съединени американски щати. Уилър, който е някогашен лобист на въглищата и проектант на новата политика на Тръмп за излъчванията, извършва длъжността началник на организацията, откакто неговият предходник Скот Пруит напусна поста през предходната година.

 Напрежението сред международните сили попречва битката с климатичните промени
Напрежението сред международните сили попречва битката с климатичните промени

Човечеството е цайтнот

" Този нов проект всъщност дава зелена светлина за въглеродното замърсяване ", акцентира Катлийн Ламбърт, която е специалист в региона на климатичните промени и публичното здраве в Харвардския университет и която е съавтор на проучването.

" Това е рецепта за увеличение на въглеродните излъчвания. Това ще направи още по-трудно за Съединени американски щати да изпълнят задачите си за излъчванията според Парижкото съглашение и ни слага тъкмо в противоположната посока, в която би трябвало да вървим ", добавя Ламбърт.

Светът е изправен пред пагубна смяна на климата под формата на наводнени крайбрежия, тежки засушавания, продоволствена неустановеност и смъртоносни горещи талази, в случай че не предприеме коренно понижаване на парниковите газове, като учените предизвестяват, че излъчванията би трябвало да бъдат понижени на половина в границите на 11 години и изцяло да бъдат отстранени до 2050 година, с цел да се избегне нарушение на праговете за сериозно стопляне.

Въпреки тази необходимост, излъчванията на парникови газове в Съединени американски щати са се нараснали, както и в международен мащаб през предходната година. Действията на Агенцията за отбрана на околната среда " могат да създадат нещата още по-лоши ", уточни Джонатан Буонокоре, различен съавтор на отчета на Харвард.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР