Замразеното месо може да се използва дълго, но все пак

...
Замразеното месо може да се използва дълго, но все пак
Коментари Харесай

Трайност на замразеното месо

Замразеното месо може да се употребява дълго, само че въпреки всичко би трябвало да се има поради, че даже и във фризера то има период на валидност, който не би трябвало да се подценява.

При замразяването се обезврежда опцията за развиване на бактерии в месото, само че при прекомерно дълго запазване във фризера то губи своите вкусови и потребни качества. Освен това някои типове по-устойчиви плесени съумяват да се развиват даже при минусови температури.

Срокът за запазване на замразеното месо е от 2 до 12 месеца според от типа на месото и възможната му предварителна термична обработка.

 Замразяване на месо

При температура под 18 градуса телешко месо може да се съхранява до 12 месеца. Овнешко месо се съхранява до 10 месеца, а агнешкото – до 8 месеца.

Свинско месо с кожа се съхранява до 8 месеца, а без кожа – до 6 месеца. Субпродуктите се съхраняват 4 месеца, по-късно губят вкусовите си качества.

Телешкото месо може да се съхранява във фризер до 11 месеца, без да изгуби вкусовите си качества. Замразеното пилешко и пуешко месо се съхранява във фризер в продължение на не повече от 6 месеца, с цел да не изгуби вкусовите си и хранителни качества.

 Замразено месо

Замразеното гъше и патешко месо се съхранява до 5 месеца във фризер. Свинската и телешката кайма се съхранява във фризер до 4 месеца.

Свареното и по-късно замразено месо може да се съхранява в продължение на 8 месеца във фризер. Не се предлага размразяването му преди приложимост, то би трябвало да се постави във вряща вода или напряко в печката, с цел да не изгуби типа си и вкусовите си качества.

Кренвиршите могат да се съхраняват във фризер до 10 месеца, както и телешкият мек колбас. При приложимост те би трябвало да се размразят постепенно, с цел да не изгубят формата си.

Пушените меса се съхраняват във фризера в продължение на 6 месеца, като размразяването им би трябвало да става постепенно на стайна температура.

За да се ориентирате елементарно, когато отворите фризера си, надписвайте всеки плик – какво съдържа и по кое време сте го поставили във фризера. Така елементарно ще можете да разпределите месото за готвене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР