Замразените руски авоари трябва да се превърнат в част от

...
Замразените руски авоари трябва да се превърнат в част от
Коментари Харесай

Швеция: Замразените руски авоари да се използват за възстановяването на Украйна след войната

" Замразените съветски активи би трябвало да се трансфорат в част от решението на казуса с възобновяване на Украйна след войната ".

Това съобщи министър-председателят на Швеция Улф Кристершон в Европейския парламент в Страсбург.

" Възстановяването на Украйна след войната ще подсети на всички нас за проекта " Маршал " след Втората международна война. И за тази цел замразените съветски активи би трябвало да бъдат освен част от казуса, само че и да се трансфорат в част от решението му. Предвиждам всеобхватни разбори по какъв начин демократичния свят може да се сплоти, с цел да употребява още веднъж тези средства за възобновяване на част от разрушенията ", добави Кристершон.

Министър-председателят на Швеция за следващ път акцентира, че главен приоритет за страната му по време на ротационното председателство на Европейския съвет ще бъде Украйна:

" Нашата очевидна насочна точка, както и на всички останали, е и би трябвало да бъде Украйна. Няма нищо по-важно от това. И тук не става въпрос просто за ръководство на рецесия, а за битка за народна власт и възпитание. Победата на Украйна е от екзистенциално значение освен за Европа, само че и за целия свят ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР