Замисляте ли се какво причиняваме на тези един милион жени,

...
Замисляте ли се какво причиняваме на тези един милион жени,
Коментари Харесай

Цветанов: Усещанията в МС били, че Конвенцията не предизвиква противоречия

Замисляте ли се какво предизвикваме на тези един милион дами, подложени на домашно принуждение ? Това попита ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на bTV.

Цветанов изясни, че Европейският съюз се причислява към Истанбулската спогодба. Това значи, че всички държави-членки я подписват.

18 от страните в Европейски Съюз към този момент са утвърдили документа и Конвенцията е призната . В другите страни процесът продължава. По думите на Цветанов е належащо основаването на интегритет на всички институции.

Цветанов сподели, че в Министерски съвет чувствата са били, че Конвенцията не провокира несъгласия сред политическите сили . Като доказателство той уточни всичко, което Българска социалистическа партия са правили като начинания и акции.

" В тази връзка, ето акцията, която са правили Българска социалистическа партия - " Чуй ме ", " Виж ме ", имали са кръгли маси за стартирането на процеса за Истанбулската спогодба. Това са публични документи. Това е и подписка тъкмо в духа да се одобри по-бързо Истанбулската спогодба. Има парламентарно запитване към министър Цецка Цачева по кое време и за какво не се приема Истанбулската спогодба към края на 2017 година от две национални представителки от Българска социалистическа партия ", съобщи Цветанов.

Много по-консервативни страни отвън Съюза са приели Конвенцията и проблем няма, споделя Цветанов.

Той недоумява държанието на Българска социалистическа партия и допуска, че дейностите им са търсене на политическо опълчване, подкрепяно от индивида, който би трябвало да поддържа и да бъде обединяване на нацията.

Нападаш, когато нямаш персонални причини. Президентът желае да ни въвлича в непрекъснат спор, разяснява Цветанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР