Замисляли ли сте се какво би било да разполагате с

...
Замисляли ли сте се какво би било да разполагате с
Коментари Харесай

Оценяваме галерии у нас с едно сканиране с телефона

Замисляли ли сте се какво би било да разполагате с опция да споделите усещанията си от изложба, която посетите? Да имате свободата да кажете какво ви подхожда и какво не чак толкова; да оцените уместно галерия и да споделите какво бихте желали да видите?

Guestbook е ново олицетворение на положителната остаряла книга за посетители. С разликата, че тя съставлява цифрова платформа за мониторинг противоположната връзка от посетителите на галериите в страната и първа стъпка към разработка на стратегия за преданост на галериите.

Галериите-участници в плана ще можем да познаем по сложени QR кодове и малко изложение на плана. Идеята е потребителят да сканира QR кода с телефона си и да попълни анкета усещанията си от своето посещаване, да алармира за проблем или да остави рекомендация.

Екипът на галерията самичък преценя по какви тематики да изиска противоположна връзка от гостите си - гостуващи изложения, непрекъснати експозиции, просветителни стратегии, инфраструктура или услуги.

Наред с това в случай че посетителите се съгласят да се абонират за newsletter-а на галериите, те могат да попълнят своя email адрес. Попълването на анкетата лишава не повече от 2 минути.

Guestbook има за цел да даде на галериите данни за тяхната публика, като съблюдава правилата на GDPR директивата.

Екипите на галериите могат да сегментират своите гости съгласно критерии като ползи на аудиторията /например X на брой мнения са към галерия на произведения от /, източниците на аудиторията /откъде са научили посетителите за изложбата/ и други.

На база събраната информация от гостите, галерията може да проучва профила на своята публика и да взима управнически решения. Например - да промени източниците, които употребява за привличане на публика, и даже да възнамерява тематики за бъдещи  Всеки, който желае да се включи интензивно и гласът му да бъде чут в интерес на актуалното изкуство, може да посети галериите, които вземат участие в самодейността. 

Галерии-участници:

СГХГ

Райко Алексиев

изложба Структура

DOZA

Plus359 (Водната кула)

Институт за модерни изкуства

галериите в Сливен, Добрич и Варна

изложба Intro

изложба Нюанс

Æther

Swimming pool

Васка Емануилова

Credobonum

Софийски боеприпас - Музей на актуалното изкуство

Проектът е финансиран от.
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР