Заместник-ръководителят на мисията Франческо Калдероли, заедно с директорката на ИЧЕ

...
Заместник-ръководителят на мисията Франческо Калдероли, заедно с директорката на ИЧЕ
Коментари Харесай

„ИТАЛИАНСКИ ДНИ ВЪВ ФАНТАСТИКО“

Заместник-ръководителят на задачата Франческо Калдероли, дружно с директорката на ИЧЕ - Агенция в София Киара Петрò и изпълнителния шеф на Фантастико Груп Светослав Гаврилов, откри „ Италиански дни във Фантастико “ в известната българска верига супермаркети, проведени от ИЧЕ - Агенция в София.

Специалната промоция, която ще продължи до 31 октомври 2022 година в 46-те магазина от веригата Фантастико, ще включва над 80 разнообразни марки от над 800 италиански продукта, които ще се оферират в магазините, и по този метод ще даде опция на българските другари да опознаят и оценят още повече италианските храни и виновност. България към този момент е значим пазар за италианския експорт в този бранш, като през 2021 година са били импортирани артикули на стойност към 209 млн. евро. По-специално, Италия е водещият снабдител на кафе и зехтин и вторият снабдител на вино в страната.
-->
Инициативата с Фантастико е едно от събитията, отдадени на 7-ото издание на Седмицата на италианската кухня по света, проведена от Посолството на Италия в София и другите представителства на Система Италия в България. Създадено през 2016 година, събитието се е утвърдило през годините като една от водещите начинания за разпространение в чужбина на най-хубавото от италианската агрохранителна верига и от традициите в региона на храните и виновността. Темата на изданието през 2022 година „ Задружност, резистентност и нововъведения: съставките на италианската кухня за здравето на хората и опазването на планетата “ съчетава популяризирането на италианските артикули на хранително-вкусовата индустрия с оползотворяването на средиземноморската диета като модел за здравословно и стабилно хранене и метод на живот.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР