Заместник-председателят на Европейската комисия от 2004 до 2014 г. Нели

...
Заместник-председателят на Европейската комисия от 2004 до 2014 г. Нели
Коментари Харесай

Бивш зам.-председател на ЕК лобирал за Юбър?


Заместник-председателят на Европейската комисия от 2004 до 2014 година Нели Крус (Нидерландия) евентуално е лобирала за американската компания Юбър.

Днес Европейска комисия е изпратила до някогашния заместник-председател на институцията писмо с искане за пояснения във връзка публикация за интернационално журналистическо следствие, водещо до подозрения в лобизъм. Това удостовери представител на комисията, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Видяхме изявленията, вършим оценка. Не бързаме да вършим заключения ", сподели представителят. Той добави, че някогашните еврокомисари имат отговорности и някои случаи е допустимо при подозрения за нарушаване да бъдат отпратени към Съда на Европейски Съюз.

" Досиетата Юбър " са следствие по вътрешни документи на превозвача, получени от Международния консорциум на проверяващите публицисти.

Парижкият в. " Монд " стига до заключението, че френският президент Еманюел Макрон в качеството му на министър на стопанската система сега на събитията, също е лобирал в интерес на американската компания.

Британският в. " Гардиън " отбелязва намесата на Крус в интерес на дейностите на сдружението в Европейски Съюз и последващото ѝ публично присъединение към компанията след приключването на така наречен " период на изстудяване " след отдръпване от Европейска комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР