Заместник-председателят на ДАНС Деньо Денев е подал оставка. Това стана

...
Заместник-председателят на ДАНС Деньо Денев е подал оставка. Това стана
Коментари Харесай

Заместник-председателят на ДАНС Деньо Денев, подписал доклада с шмекериите с машините, подаде оставка

Заместник-председателят на ДАНС Деньо Денев е подал оставка. Това стана ясно ден, откакто общественото обявяване на част от отчета на ДАНС, подписан от него, провокира голям скандал и докара до решението на ЦИК на изборите в неделя да се гласоподава единствено с хартиена бюлетина.

В петък на председателски съвет в Народното събрание стана ясно, че на 25 октомври, дни откакто ЦИК направи обществено генериране на така наречен хеш код, който е един от ключовете за отбрана на машините, заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов влезнал в залата, повторил цялата процедура, снимал с телефона си и свалил информацията на флашка.

Именно Деньо Денев е изготвил въпросния отчет, който сложи под подозрение изборния развой с машините, съобщи БНР.

В тази връзка министър председателят Николай Денков разгласи, че Министерският съвет ще прегледа оставката му, откакто получи предлагането за това от ръководителя на ДАНС, както се изисква по закон. Засега не е ясна повода за оставката на Денев.

Премиерът разяснява още, че няма желание да разгласява отчета на организацията с претекста, че информацията в него е манипулативна и подвеждаща.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР