Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров проведе среща с Районния съвет

...
Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров проведе среща с Районния съвет
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Всички пенсионери ще получат по 70 лв. за Великден - част от социалните мерки на БСП

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров организира среща с Районния съвет на БСП-Триадица, на която участва и ръководителят на организацията - Диана Томова. Основна тематика на събитието бе геополитическата конюнктура в света, както политиките на Българска социалистическа партия, които социалистът обясни пред присъстващите.

„ Позицията ни е ясна, поредна и безапелационна - България не би трябвало да взима страна в този боен спор, изключително посредством доставка на оръжия. Българска социалистическа партия няма да разреши страната ни да бъде намесена във войната “, съобщи зам.-председателят на левицата. Той напомни, че това е решението и на Народното събрание, признато с декларация от всички парламентарни партии.

Зафиров, а също и присъстващите на срещата, показаха вяра, че обстановката върви в посока преустановяване на спора, а не към неговата ескалация. По думите на социалиста Българска социалистическа партия реагира съответно в актуалната конюнктура, а страната ни би трябвало да помогне с даване на филантропична помощ и обезпечаване на нужните условия за бягащите от войната.

На въпросите по отношение на обществените ограничения на левицата, Зафиров отговори по този начин: „ Ние доста добре си даваме сметка по какъв начин живее българският народ, и че не сме решили всички проблеми, само че от 1 април влязоха в действие всички тези ограничения, които съставляват 20 милиарда лева от бюджета за 2022 година “, изясни социалистът. Увеличението на минимална заплата и компенсацията за втората година от майчинствата на 710 лева, ваучерите за храна на служащи стават от 80 лева на 200 лева и безплатните детски градини са единствено част ограниченията от този обществен пакет, който Зафиров очерта.

„ Всички над 2 млн. пенсионери ще получат 70 лева добавка за Великден “, добави още социалистът.

Обсъдени бяха и провокациите пред ръководещата коалиция, като значимо конкретизиране, което Зафиров направи, е че тя е постоянна, няма несъгласия, а единствено разговор сред обособените субекти.

Присъстващите показаха своята позитивна оценка към дейностите на министрите на Българска социалистическа партия, както и към държанието на левицата в ръководството. Позицията на партията бе избрана като постоянна, рационална и поредна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР