Заместник-председателят на британската Консервативна партия Бим Афолами обяви в ефира

...
Заместник-председателят на британската Консервативна партия Бим Афолами обяви в ефира
Коментари Харесай

Заместник-председателят на британската Консервативна партия Бим Афолами подава оставка

Заместник-председателят на английската Консервативна партия Бим Афолами разгласи в ефира на телевизионно предаване, че подава оставка, откакто преди този момент съобщи, че снема поддръжката си от премиера Борис Джонсън, съобщи Българска телеграфна агенция.

С решението си Афолами, който е и народен представител в английския парламент, последва образеца на министъра на финансите и опазването на здравето, които също се отдръпнаха. Причина за дейностите им стана абсурдът към някогашния заместник-отговорник за дисциплината в парламентарната група на торите Крис Пинчър.

" След последните изказвания за някогашния заместник-отговорник за дисциплината в парламентарната група, а и след други събития, станали през последните седмици, просто повече не считам, че министър председателят може да разполага както с моята, по този начин и с поддръжката на партията, а и на страната като цяло ", сподели Афолами в предаване в ефира на " Ток Ти Ви " (Talk TV). " Смятам, че заради тази причина той би трябвало да си подаде оставката. "

След това Афолами удостовери, че подава оставка с думите, че не може повече да остане на поста си, до момента в който министър председател продължава да е Борис Джонсън. " Повече не мога да извършвам функционалностите си при настоящия министър председател - само че споделям това със страдание, тъй като съгласно мен това държавно управление свърши някои много положителни неща ", сподели към този момент някогашният зам.-председател на торите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР