Заместник-правосъдният министър Емил Дечев каза пред журналисти, че силно се

...
Заместник-правосъдният министър Емил Дечев каза пред журналисти, че силно се
Коментари Харесай

Зам.-министър Емил Дечев: Да не се политизира случаят със заплахите срещу магистрат

Заместник-правосъдният министър Емил Дечев сподели пред публицисти, че мощно се надява да не се злоупотребява с проблема със застрашения магистрат от спецпрокуратурата и да не се употребява за някакви цели.

Случаят е от подобен темперамент, че огромна част от обстоятелствата, които го касаят, съставляват класифицирана информация, посочи той по време на изказването си в Министерство на правораздаването.

Припомняме, че на 06.04.2022 година на ул. " Черковна " в София в служебния кабинет на магистрата е открито съществуването на книжен плик, адресиран персонално до прокурора, без посочен адресант. В плика са открити патрон и няколко хартиени бележки, представляващи отрязъци на обособени думи, измежду които " кръв " и " осведомен ", както и името на непозната страна и болнично заведение в столицата.

Тази заран стана известно, че Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане по постъпил сигнал за редовно следене и закана с ликвидиране на магистрат от Специализирана прокуратура.

" Всички магистрати, които до септември миналага година са били под защита и отбрана от страна на Бюрото за отбрана на очевидци след смяната на закона са минали под защита на Главна дирекция „ Охрана “ като типът на ограниченията за отбрана и защита не е бил променян. Дори за доста от тези магистрати самата физическа защита е останала същата – същите охранители са минали на работа в Групово дело „ Охрана “ и са траяли да пазят магистратите. Призоваваме да не се политизира съответният случай и мощно се надявам да не се злоупотребява с него и да се употребява за някакви цели ", заяви Дечев.

Във връзка с досъдебното произвеждане, по-рано през днешния ден представителят на основния прокурор Сийка Милева сподели, че сме очевидци на поредна форма на напън върху наш сътрудник, за жалост, този път с престъпен темперамент. Магистрат получава закани за ликвидиране и то за това, че си прави работата, съобщи още тя.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР