Заместник-министрите на земеделието и храните Таня Георгиева и Александър Йоцев

...
Заместник-министрите на земеделието и храните Таня Георгиева и Александър Йоцев
Коментари Харесай

Управляващият орган на СП проведе информационна среща с браншови организации

Заместник-министрите на земеделието и храните Таня Георгиева и Александър Йоцев организираха онлайн осведомителна среща с браншовите организации, членове на Комитета по наблюдаване на Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони (СПЗРСР) 2023 - 2027 година Целта беше да се срещнат с изпратените досега материали по настоящата писмена съгласувателна процедура за одобрение на финалните промени в интервенциите, включени в него.

Представени бяха препоръчаните досега промени при интервенциите за директни заплащания, пазарни ограничения, както и обезщетителните и капиталови ограничения от Стълб 2.

По време на срещата заместител - министър Георгиева прикани участниците да употребяват оставащия период до 18 октомври 2023 година и да подават своите оферти преди приключването на процедурата. Тя добави, че всички публично постъпили аргументирани оферти ще бъдат прегледани.

Заместник - министърът подсети, че изпращането на Стратегическия проект към Европейската комисия може да стане единствено и само откакто членовете на Комитета одобрят предложенията за изменение по него и дадат мандат на Управляващия орган на СПРЗСР 2023-2027 година за осъществяване на финални договаряния със службите на Комисията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР