Заместник-министърът на земеделието Чавдар Маринов ще бъде освободен днес от

...
Заместник-министърът на земеделието Чавдар Маринов ще бъде освободен днес от
Коментари Харесай

Заместник министър на земеделието - Чавдар Маринов ще бъде освободен

Заместник-министърът на земеделието Чавдар Маринов ще бъде освободен през днешния ден от министър Десислава Танева. Подписа върху заповедта за освобождение, която, съгласно източници на OFFNews e към този момент написана, би трябвало да постави и министър председателят Бойко Борисов. Още преди уволнението да стане факт, в отбрана на Маринов се оповестиха от БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ БИОПРОДУКТИ.

Като претекст за освобождението на Маринов от държавното управление ще посочат голям брой сигнали от биопроизводители, чиито профили в биорегистъра към момента не са изчистени от неточности. “Това от своя страна подлага под риск заплащанията, които през май месец би трябвало да бъдат изплатени по размер 11,,Биологично земеделие” на производителите на биологична продукция. Въвеждането на данните в биорегистъра продължава повече от 6 месеца и грешките в него още не са изчистени”, обясниха претекстовете източниците ни от държавното управление.

Въпреки, че тези аргументи още не се оповестени обществено от БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ БИОПРОДУКТИ настояват, че проблемите в биорегистъра и попълването на данни в него – минимум се отнася до Чавдар Маринов. “Заданието за този указател е направено преди той да встъпи в служба, без каквото и да е разискване с контролиращите лица, които следва да попълнят информация в него, както и с биопроизводителите, които са най-пряко наранени от метода на действие на този указател. От извършените срещи в Министерството с специалисти от МЗХГ и ДФЗ, останахме с разбиране, че даже и основни специалисти в двете структури не са били наясно с параметрите на заданието и по какъв начин този биорегистър ще бъде интегриран с другите системи за продан на информация сред двете структури. Недомислиците в регистъра са ужасно доста и някои от тях са на практика нерешими”, се споделя още в позицията на асоциацията. Те настояват, че множеството от към този момент са намерили решение. “Ако все още има неизчистени неточности в регистъра, то виновността за това е главно на контролиращите организации и/или поддържащите регистъра – „ Информационно обслужване “, които трябваше да извършат корекциите в срок”, твъдрят още производителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР